DR besøger 70erne

Nordisk Film TV har sammen med DR skabt hvad der ser ud til at ligne et remake af hvordan det så ud i visse seeres hjem, første gang de stødte på “Matador”, der som bekendt blev sendt første gang i 1978.

Denne gang handler det dog ikke om “Matador”, men derimod om at “Skru tiden tilbage til 1970’erne”, til dengang hvor “familien Nissen Andersen fra Nim” hang ud i “fløjlsbukser og de fodformede sko”, suppleret op med fortællingen om “datidens svar på kernefamiliens hedeste drøm – det rummelige parcelhus”.

fladepatter.jpgDet er med andre ord blevet tid til at kigge tilbage til 70erne, og se hvordan vi alle ( der var født dengang ) levede på det tidspunkt.

Som enkelte vil have oplevet på TV2s “Badehotellet”, “skinnede solen altid i 1970″™erne”.

Dette uden smålig hensyntagen til virkeligheden, der – som eksempel – bød på den dårligste og vådeste sommer i det år sidste års sæson af netop “Badehotellet” ellers skulle være foregået i.

På sammen måde, skinnede solen altid der i 70erne i følge DRs nyeste eksperiment.

Heldigvis var “livet (også ) bare mere enkelt”, dengang.

Eller var det.

Der var nemlig en del udfordringer.

kolle.jpgSom eksempel var der meget mere “frisind, hippier og rødstrømper” på det tidspunkt

Og det er jo ikke noget alle finder lige fedt.

Læs også  Placebo eksperiment på DR2

Sandheden er ydermere at der såmænd også var en kæmpe “økonomisk krise, voksende arbejdsløshed og et boom af parcelhuskvarterer”, i det årti.

Stadig.

Det er blevet tid til “historieformidling”, som DR er på vej med, sammen med Nordisk Film TV, i “Skru”™ tiden tilbage til 1970″™erne”.

Redaktør på DR1 Dorthe Thirstrup siger:

-DR har i år fokus på historieformidling. “Skru tiden tilbage til 1970″™erne” bidrager til temaet med den helt nære fortælling. Programserien sætter fokus på en lang række debatemner, der har gennemgået en forandring siden 1970″™erne. Det er lige fra forholdet til vores krop, omgang mellem kønnene, børneopdragelse, job og arbejdsløshed over materielle værdier kontra åndelige til rygning og seler i bilerne, slutter hun.

Bedst af alt er hele formatet reality TV, da de medvirkende, såmænd er “helt almindelige” familier, der som et eksperiment, skal leve som “de” gjorde det i 70erne.

grim1.jpgKonkret, er planen at en række familier, i hele fem dage “skal leve og bo, som man gjorde i 1970’erne”, og på den måde, “på deres egen krop opleve forskellen mellem dengang og nu”.

Blandt de mange ting familierne bliver udfordret med, er om “vi i virkeligheden glemt noget værdifuldt undervejs? Og om der er noget, vi kan lære af livet dengang, som det er værd at tage med tilbage til nutiden?”.

Læs også  DR på vej med kristent TV

De mange spørgsmål, kan seerne så ellers hygge sig med på DR1 fra den 6. september, hvor DR giver et indblik i alt fra huse hvor væggene er “brune eller orange”, ganske som at der også bliver budt på Puch Maxier og “hønsestrikken”.

Ud over “familien Nissen Andersen fra Nim”, kommer seerne også til at opleve “familien La Cour Kostending”, der er en “travl småbørnsfamilie fra Frederikshavn”.

Blomsterbinderen Trine, og hendes mand Rasmus, som vi gætter begge hedder La Cour Kostending, er måske et moderne par i 2017.

Men da Trine “drømmer” om 1970″™ernes kvindekamp, suppleret af at hun mener at “hun har en glødende feminist i maven”, må man formode at der kommer til at ske en masse i den serie.

Om det så inkluderer at Trine “smider bh”™en og springer op på barrikaderne i kvindefrigørelsens navn”, finder du først ud af, når du kigger med fra engang i næste måned.

De sidste to familier er “Trap Nielsen fra Sæby” og familien Trøjborg Linde fra Ballerup”, der med garanti også kommer til at give seriens fire episoder noget indhold.