DR vil slet ikke Netflix

Kulturministeren har for nyligt afholdt et slags seminar “om fremtidens public service” på Rødding Højskole, hvor hun blandt andet kunne fortælle at hun da har et fint forhold til Netflix.
_
Hvorfor hun også synes at DR skulle se at få sig et.

Det ser DR ikke ud til at være friske på, hvorfor ministeren – indtil videre – må nøjes med at håbe på “dialog og samarbejde mellem Netflix og danske medier”, hvilket hun jo allerede kunne opleve mandag, hvor Netflix jo har sørget for at “Rita” overhovedet blev til noget.

DR har det til trods “ingen planer om at samarbejde med Netflix”

mettetaler.jpgDR går endda så langt som til at “advare imod at tildele public service-midler til internationale aktører”, herunder Netflix.

Igen lidt sent, da HBO nu også netop har modtaget en masse penge til en eller flere serier, der er på vej.

Kulturministeren sagde ellers:

-Netflix er allerede massivt til stede i Danmark. Vi skal ikke ignorere det, men vi kan heller ikke lukke dem ude ved at bygge tykke mure, startede hun og forklarede videre at hun håber på et bedre samarbejde mellem private og offentlige medievirksomheder.

Henriette Marienlund, der er Mediedirektør i DR supplerede ministeren:

-Vi har ingen planer om at samarbejde med Netflix, starter hun og fortsætter.

Læs også  Streamerne skal til at betale

-Når Netflix er interesseret i dansk indhold, så er det med henblik på, at det også kan virke world wide. I DR understøtter vi et indhold, som først og fremmest er relevant for fem millionter seere i en dansk kontekst. Selvfølgelig bliver vi stolte, hvis vores dramaserier sælger i udlandet, men det skal aldrig være vores primære mål. Det synes jeg, er sindssygt vigtigt, forklarer hun videre.

-Der er et helt grundlæggende problem i, at en medieforbruger skal betale til en amerikansk streamingtjeneste for at få adgang til et indhold, som er blevet støttet med danske public service-penge, slutter hun.

Dermed tyder en del på at DR er pænt uenige med Mette Bock om stort set alt.

-Jeg har fået en stærk fornemmelse af, at Netflix er klar over, at et samarbejde skal være på de præmisser, der er gældende i det pågældende land, fortsætter ministeren om hvordan de unge seere har det med blandt andet Netflix.

-Nu har jeg over sommeren været ude hos både 3. klasser, 6. klasser og gymnasieelever. Det er helt tydeligt, at de gerne vil have dansk kvalitetsindhold, men deres medieadfærd er anderledes. Det bliver vi nødt til at imødekomme ved at stille det gode indhold til rådighed på de platforme, hvor de unge befinder sig, fortsætter hun blot for at blive afbrudt af Henriette Marienlund, der er meget uenig.

Læs også  Den bliver nok ikke billig

-De unge bruger ganske rigtigt Youtube og Netflix, men de er også på vores digitale platforme. Vi kan altid arbejde på at gøre vores digitale platforme endnu bedre, men det der med, at de unge kun er på Youtube og Netflix, det passer ikke, fortsætter Henriette Marienlund.

-Mange af vores unge seere kommer på vores digitale platforme for at se vores populære dramaserier. Men så opdager de også et aktualitetsprogram eller en dokumentar. Det tror jeg stadig på, er med til at gøre os klogere på hinanden i vores land. Det kommer ikke til at ske, hvis de danske dramaserier ligger på internationale platforme, slutter hun og ser dermed ud til at være fundamentalt uenig med kulturministeren.

Seminaret “om fremtidens public service” på Rødding Højskole, er arrangeret af Kulturministeren.