DR beskyldes for at genudsende helt vildt

DR sender nu så mange timers TV, dagligt og året igennem, at det – vel sagtens – ville undre hvis alt de sendte var førstegangs udsendelser.

Det er bestemt heller ikke tilfældet, i følge Ekstra Bladet.

De har – i følge dem selv – søgt om agtindsigt i en række opgørelser, de ellers bare kunne have fundet på nettet, der ser ud til at vise at DR er oppe på at genudsende 82 procent, hvilket ydermere er en stigende andel af deres sendte timer, mens TV2 genudsender mindre, samtidig med at de genudsender mindre end året før. målt over et par år.

Som avisen skriver det, er det udsendelser som “Vagn i Indien”, “Hammerslag” og “Bonderøven”, der bliver sendt igen og igen.

genudsendelser.jpgOg da antallet af genudsendte timer, nu er så mange at DR åbenbart ikke længere ønsker at tale om antallet, har EB været i arkiverne, og fundet at DR i 2014 blot genudsendte 78 procent, hvilket er steget til 82 procent, i 2016.

Hvilket avisen vurderer som værende en heftig stigning.

Tallet er i den forbindelse ikke blevet specielt meget bedre i 2017.

Ekstra Bladet kunne i sidste uge, således konstatere at der blev sendt 10.052 minutters TV.

Og da det blot var 1995 minutter, eller 19,8 procent der var åkaldte førstegangsudsendelser, er graden af genudsendelser altså stadig pænt udtalt, og pænt konstant.

Læs også  YouSee ude med nyt mix

Lektor Henrik Søndergaard fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, gætter på at DR ikke har råd til at sende nyt hele tiden, på alle TV kanaler:

-Det ( de mange genudsendelser, red. ) hænger formentlig sammen med, at man skal have ressourcerne til at hænge sammen på de mange kanaler. Det er en kritik, der har været de senere år. Nu har man seks kanaler, men man har ikke råd til at fylde dem op med det, man ville have, og det som befolkningen og politikere forestiller sig, at der skal være, starter han og fortsætter.

-Så man smører smørret tyndere ud, og det betyder, at genudsendelserne stiger, slutter han.

Publiceringschef i DR, Peter Rosberg, er lettere uforstående overfor kritikken.

Han siger:

-Vi sender genudsendelser for at give flere folk mulighed for at se de programmer, vi laver, og man vil møde flere genudsendelser, når man har flere kanaler, men at vi nu har seks kanaler har også gjort, at der er kommet langt flere nye udsendelser – på ti år har man som seer oplevet en stigning på 46 procent på nye danske sendetimer, starter han og fortsætter om DRs mange TV kanaler, der måske er “for mange”.

Læs også  F1 er lidt i krise

-Det synes jeg overordnet set ikke, for den kanalportefølje, der er nu, kvitterer seerne for. Jeg synes, at kanalerne står meget skarpt, og DR får meget ros for de seks kanaler. Der kommer rigtig meget godt kvalitetsindhold ud af strukturen med seks kanaler. Vi gør det så godt, vi kan, og vi tilstræber at lave så godt indhold, vi kan, så det giver mest værdi, slutter han.

Avisen har slutteligt opgjort en del programmer, efter hvor mange gange de er blevet genudsendt.

Og da en del af disse er serier, er det altså voldsomt mange timers TV, det drejer sig, der er blevet genudsendt pænt mange gange.

Her ( en kort ) liste:

Disney”™s Juleshow: 24 genudsendelser

90 års fødselsdag: 24 genudsendelser

Bamses Billedbog: 21 gange genudsendelser.

Kaj & Andrea: 13 genudsendelser

Matador: 7 genudsendelser

Rejseholdet: 4 genudsendelser