eSports og såkaldt alternativ sport bliver til broadcast

Indtil videre er det – vist nok – kun MTG, herhjemme, der har satset på Esport.

Bevares det er da vist også kun dem der har satset på “betting”.

I begge tilfælde ser det dog ud til at fungere – mere eller mindre – efter hensigten.

Der bliver i hvert fald “bettet” som aldrig tidligere her i landet, og eSporten er også på vej ind i en masse unge menneskers værelser.

Modsat tidligere, er det ikke – længere – TVet der driver hverken eSport, eller det lidt mere luftige begreb, alternativ sport.

striber.jpgOmvendt er enkelte broadcastere begyndt at bemærke at det er muligt at etablere endog store alternativ sports turneringer, med fine seertal til følge.

Som eksempel er en af de nye turneringer på en større UK broadcaster en national omgang “drone racing”.

Vi erkender kun at kende Mitz Pebré, der er bidt af ti gale droner, og som sikkert er til Verdens mesterakab et eller andet sted ude i den store verden.

Stensikkert er det dog at broadcasterne har fået øjnene op for den heldige kombination af nye sportsgrene og unge seere, der – måske – starter på telefonen, men som hurtigt finder ud af at det sgu da er meget sjovt at se drone flyvning, som egentligt TV.

Læs også  DRs streaming succes nu i +4Mbits

Bare det – mindst – er produceret lige så flot som en SuperLiga kamp.

Tilbage i England, viser en ny undsersøgelser/survey, der først bliver frigivet den 7. september, at braodcasterne nu har fået fati i at begreber som “future”, “trends”, “innovation”, “technology” og “infrastructure”, er hvad der frister de unge seere.

Begreber der – underforstået – også inkluderer eSport, alternativ sport og lidt til.

Analysen, eller undersøgelsen, der frigives på det kommende Snell Advanced Media/TVB Europe webinar “Live Production & Sports”, er indtil da så hemmelig at vi end ikke kan få forklaret om det er broadcastere eller seere, der har medvirket i dette survey.

“Live Production & Sports”, der ellers “mest” skulle handle om “konventionelle produktioner” som den nyeste sæson af Formula 1, der produceret på +60 kameraer i UHD HDR, ser dermed ud til at blive suppleret med relevantt opdateringerer om disse nye “sportsgrene”.

kid-2.jpgSportsgrene der – åbenbart – får de unge til at se med.

Det omtalte webinar, som vi gætter at du kan finde et link til, på SAMs site og på TVBEuropes sider, får lidt ord med på vejen af SAM”™s EVP og general managers of media software solutions, Neil Maycock.

Han siger:

-At SAM we”™re currently designing business solutions across the media production ecosystem that aim to enable sports broadcasters, content owners and service providers to evolve their business models. During the webinar, we”™ll discuss the key issues in the migration to UHD, for example, as well as the opportunities and challenges for remote production, slutter han.

Læs også  80.000 kabel TV kunder sagde farvel

Forventning ser med andre ord ud til at være at eSports og såkaldt alternativ sport hurtigt bliver en del af konventionel broadcast i takt med at de “kendte” formater, trække stadig flere unge seere hen til skræmen.

Det survey som SAM webinaret offentliggør, skulle efter sigende kunne fortælle at 60 procent af de unge, der ser “TV”, fortæller at de netop ser TV.

dronefb-2.jpgDette sker bare ikke på “et TV”, men derimod på sociale medier som Facebook.

Og når de har fået dækket deres behov der, får de oplagt ikke tændt deres TV.

Hvis de overhovedet har et i huset.

Uanset.

Vurderingen er ydermere at de store teleselskaber begynder at blande sig i “broadcast”, og ligefrem selv kaster sig ind i indholds produktion, som TDC ser ud til at have besluttet sig for gøre her i landet.

Forventningerne er derfor at de næste 18 måneder, vil byde på meget app baseret, eller andet, hvor “de unge seere” og “fans” kan tilknyttes til medier, der intet har med TV at gøre.

Med mindre “TV” gør noget ved den udvikling.

Som tidligere pointeret er der i den forbindelse intet galt med de unges “krav”.

Derfor forventes båndbredde at blive et problem, i takt med at de unge “kun gider se” produktioner der distribueres i UHD og HDR kvalitet, med mindre at indholdet er netpå så originalt at det brænder igennem på de 2-3 sekunder, selv en “sløv ung” giver nyt indhold.

Læs også  Fonden der bare ikke kan holde op med at få fede ting til hovedstaden

Webinaret med SAM, vil som pointeret også – fortsat – kigge på “live remote produktion”, der i resten af verden har det problem at der heller ikke er båndbredde nok der.

Ikke et problem her i landet, hvor sportspladser typisk har “fiber i væggen”.

Kig med den 7. september.

Det begynder for alvor at ligne et spændende webinar, som du – måske – kan registrere dig til her.

Når vi skriver måske, er det fordi det er et pænt langt link, der ser ud til at indeholde en masse information.

Prøv alligevel.