Stadig ingen tal på SVoD

“Game of Thrones” er netop blevet gennem analyseret oppe i Sverige.

Ikke så meget for indholdet af den nyeste sæson, der – for eventuelt uvidende – netop er blevet sendt på HBO Nordic.

Næ tallene, som Mediavision har kigget på er, hvor mange der havde tænkt sig at investere i netop denne tjeneste, fordi den nye sæson var nært forestående, tilbage i forsommeren.

viaplay-4.jpgOg da antallet var 200.000 svenske husstande, er “Game of Thrones” altså ret god til at sælge HBO Nordic, og dermed hele SVoD konceptet.

Mediavision kunne i samme forbindelse konstatere at der nu er 1,5 millioner husstande i Sverige, der har en eller flere SVoD tjenester i huset.

Vi gætter på flere ( tjenester), da den generelle tendens er at de husstande der vælger at få et SVoD abo, tit også skruer ned for deres kabel TV, hvorefter det går op for dem, at en enkelt streamtjeneste ikke er nok.

De “sikre” tal for Sverige kan dog kun “garantere” at der er 1,5 millioner husstande, der “med sikkerhed” har adgang til mindst en tjeneste. ( alt er med andre ord fortsat gisninger, dog baseret på bruger undersøgelser)

Tilbage hos HBO Nordic, betyder “Game of Thrones”, dog stadig 200.000 nye husstande, som kunder.

underwood.jpgVæksten, var/er nemlig så voldsom at HBO Nordic nu ( i denne sommer ) vokser/voksede mere end selveste Netflix, der dog stadig har flere kunder i Sverige.

Læs også  KUMs årlige medierapport

Mediavision vurderer i den forbindelse at markedet for SVoD – i Sverige – vokser endnu mere i Q3, hvilket vil betyde en stadig mere udtalt påvirkning af seernes forbrug af TV, som vi kender det.

For en god ordens skyld oplevede HBO Nordic, også en kraftig vækst i antallet af kunder året før.

På det tidspunkt var det dog bare – cirka – 100.000 husstande der ville investere i “Game of Thrones”, op til den forrige sæson.

“Game of Thrones” er dog også et problem for HBO Nordic, da det – næsten – er det eneste show, der giver denne tjeneste nye kunder.

Dermed kunne en god del af kundernes ligefrem tænkes at droppe tjenesten når sidste sæson af “GOT” bliver sendt næste år.

Omvend, så er serien nu så populær at de 31 millioner faste seere i USA, må formodes at være nok til at HBO USA når at få udtænkt en ny serie, som de samme millioner af seere – og 2-300.000 nye kunder tilbage i Sverige – har lyst til at købe sig adgang til.

got.jpgSkulle vi sådan helt uvidenskabeligt drage en parralel til udviklingen her i landet, er det – sandsynligt – at markedet har udviklet sig på samme måde her også.

Dermed kunne det – let tænkes – at HBO Nordic er vokset med 100-200.000 kunder de sidste par år, og at de derfor er en større aktør på det danske marked, end de fleste gik og troede.

Læs også  Hvis du skulle være i tvivl om udviklingen

Som altid kender vi end ikke det antal streamkunder TV2 har.

Igen.

Hvis hele stream markedet er oppe på 1,5 million husstande i Sverige, er det – pænt sikkert – at der er mindst en million husstande her i landet der – ligeledes – har 1-3 tjenester.

Marie Nilsson, CEO of Mediavision siger:

-The fact that Game of Thrones is HBO Nordic”™s trump card in the battle for subscribers on the new TV market is undeniable. On the other hand, being so highly dependent on one show comes at a price. Compared to Netflix, whose steady growth each quarter is driven by a large quantity of high quality releases that appeal to a large variety of viewers. Netflix”™ strength lies in its diversity. Long lasting success demands the viewers”™ attention all the time, not just for a single show, slutter hun.

Mediavision har i en årrække analyseret udviklingen på netop streammarkedet, og selv om at tallene er ukendte, er den generelle vurdering at Mediavision rammer pænt rigtigt i deres analyser, bedst understreget af at de rent faktisk forestår egentlige forbruger analyser.

Der findes ikke tilsvarende analyser her i landet, bortset fra de sædvanlige gisninger:

Her lidt cirka tal for vores hjemlige stream marked.

Netflix – cirka 700.000 husstande ( kan være så store som 1 million husstande )

Læs også  Xee løber med endnu en Showtime serie

YouSee og andre “kabel TV stream eller SVoD tjenester” – til sammen, formodentligt 4-700.000

TV2 – cirka 300.000 husstande ( ubekræftede rygter har sagt 400.000 )

Viasat, HBO Nordic, C More – cirka 100-200.000 husstande hver især.

Amazon Prime – usikkert, men voksende, måske 50.000 – 100.000

Andre stremtjenester som D play, Euro Player og andre -1-15.000 husstande

Mange husstande vurderes til at have 2-4 tjenester, typisk Netflix og TV2. Dem der har flere tjenester formodes at supplere med HBO Nordic og for eksempel Viasat.