Og det hedder Flowtech

Som vi forstår det, er Sachtler og Vinten, der har den samme ejer, og – i princippet – er det samme produkt, med forskellige navne på vej med nye ben til alle deres stativer.

Årsagen kunne let tænkes at være at det er fordi de nye principper er “meget bedre”, eller fordi de er billigere at “bage” i forhold til de stativ ben du kender i dag.

Noget du kunne finde ud af ved at tage forbi IBC2017, hvor vi er helt sikre på at de står parate til at hjælpe.

smil-2.jpgUanset, har der her den sidste uges tid været en masse hype om netop disse kommende ben, der altså endte med at komme til at hedde “Flowtech legs”, der derfor har været med en tur ud i noget vintersne, noget vand og alle de andre steder du kunne tænkes at medbringe dine ben.

Som du har gættet er nyheden det endelige farvel til andet end kulfiber ben, da det er umuigt at bage aluben.

Og nu hvor kulfiber nærmest intet vejer, og formodentligt kommer til at veje mindre med disse nye principper, kunne Sachtler og Vinten sagtens tænkes at være på vej med disse “sok stativer”, der – formodentligt er mindst lige så stærke som dem vi kender idag.

Læs også  Zulu er næsten blevet voksen

Selve produktet, der inkluderer et hoved, hedder Flowtech 75, som vi gætter på hænger sammen med at hovedet har en skål på 75mm, hvorfor man – igen – kan formode at der først senere kommer 100 og 150mm hoveder, eller rettere skåle, der er monteret på ben.

Årsagen til dette – vi gætter videre – kunne igen være at stabiliteten lige skal sikres, ganske som at der jo bliver krævet en del mere af et 150mm hoved, end af et 75mm ditto.

benblarode.jpgIgen.

Det kan sagtens tænkes at denne løsning, der ser ud til at være “målrettet” dem der allerede har et FS7, er pænt heldigt til sådanne “sm唝 kameraer og dermed til jobs der forestås på sådanne kameraer, mens det kræver et af de “gamle” stativer og hoveder, hvis kameraet bliver større.

Alex Dummer, der er manden på videoen har uanset dette været lidt rundt i verden med et Flowtech 75 og han er glad.

Så det er nok et fint stativ.

Vitec group, der som pointeret står bag både Vinten og Sachtler, siger i den forbindelse at de har brugt 3 års R&D på at udvikle disse nye ben, så mon ikke også at de har tænkt lidt over hvad disse nye ben skal kunne.

Læs også  Kloge Mike Jellesen

Og som du kan læse på produktets nye mini site, der både tilbyder Flowtech 75 ben med Vinten eller Sachtler hoved, her, så har Vitec group brugt mange ressourcer på at føre de to produktliner sammen til et og samme produkt, som man kunne gætte fusionerer til netop et enkelt produkt, i løbet af få år.

Tilbage på et Flowtech 75, er er indtil videre en del der har pillet ved det.

Og da de alle har deres kommentarer til at om det fungerer som det skal eller ej, kunne du jo tjekke ud hvad de mener om nyheden.

En nyhed der rent faktisk byder på andet end nye ben.

luk.jpgLukke mekanismen er ny, ganske som måden at slå benene ud på, suppleret med enten “spreader” nederst eller midt på, der også ser ud til at være blevet opdateret.

Indtil videre er der fortsat kun 75mm skåle ude.

Men da vi gætter på at der er planer om en endelig lancering på IBC2017, kunne man gætte på at de allerede der har enten færdige eller næsten færdige systemer parat til større og tungere kameratyper om et par uges tid.

Som du vil kunne se på mini sitet, så er benene nu også født med bestemte grader, det kan “klikkes” hen til, hvor benene er spredt med 20, 42 og 76 grader, hvilket – måske – kan ske med en midt spreader, men som vi oprigtigt talt tror sker uden.

Læs også  BBC R&D roder med Binaural Sound

Er det tilfældet er det nok ikke verdens bedste ide at montere et fuldt udstyret “juletr攝 på dette stativ, da det jo er i den tunge ende, selv om at kameraet inde bag ledninger, monitorer, fokus apparater og andet, er et FS7.

Igen stativet har nu vist at det fungerer fra -40°C til 60°C, så det kan så meget andet.

benlang.jpgPriserne starter ved noget der ligner 960 Euro, og vil kunne købes hos dine lokale Sachtler og Vinten forhandlere engang senere på året.

Hovederne det er udstyret med, kan være alt fra Ace til FSB8.

Suppleret af Vinten hoveder også, der – forresten – er udstyret med de samme ben, der blot er branded Vinten i stedet.

Her lidt oplevelser og en promo.

Sachtler Flowtech 75: "Speed is the word for the tripod" from Newsshooter on Vimeo.

Flowtech Tripod by Sachtler & Vinten from Newsshooter on Vimeo.