YouTube går PPV

Hvis du gik og troede at der ikke er en løbende krig om at få fingrene i de mest lukrative boksekampe, der virkeligt kan få folk til lommerne, tager du lidt fejl.

Sidste nye spiller på dette maked hedder i den forbindelse YouTube.

De har besluttet sig for at kaste sig ind i den lukrative del af PPV, eller Pay Per View markedet, hvor de store penge findes.

jp.jpgOg da sådanne tiltag altid er såkaldt “exclusive”, skal de millioner af seere der vil se Joseph Parker bokse en WBO world heavyweight titel kamp mod Hughie Fury altså investere deres opsparing i YouTube, der nu åbner op for hvad der bedst kan kaldes for high PPV.

YouTube har dog gennemskuet at de ikke kan forlange de der op imod 500 kroner, som vi er vant til at det koster her i landet.

I stedet forlanger de blot 9.99 pund, hvilket svarer til 10 Euro, hvis folk er så smarte at betale for at kunne kigge med før den 17. september.

Når du ikke lige at få betalt inden, stiger prisen til 14.99 pund, hvilket svarer til 15 Euro.

I begge tilfælde ikke vildt dyrt.

Omvendt åbner YouTube så op for at deres 1,5 milliarder brugere vælger at se med, hvilket i bedste fald kunne blive netop den seerrekord alle går og håber på at sporten får.

Læs også  500K kroner til talenter i vest

Bevares, det er sikkert ikke tilfældet, men det er klart at mange – flere – vil kunne se med, når der bliver åbnet op på denne måde.

Hennessy Sports, der ejer rettighederne til begivenheden er spændte på at se hvad det betyder at teame op med YouTube.

boks4.jpgMick Hennessy, CEO of Hennessy Sports siger således:

-We”™ve been talking to YouTube for months about bringing boxing to a wider audience through their platform, and are delighted to have found a way to achieve this, slutter han.

Kampen der bliver bokset i Manchester den 23. september, bliver streamet i den nye “Boxing Channel” på YouTube, tilbyder ydermere en række “undercards”, der er engelsk for mindre kendte boksere, der såmænd vil være til at se gratis.

Dermed er det kun hovedkampen mellem Joseph Parker og Hughie Fury, der koster penge at se.

YouTube åbner dermed også op for en anden nyhed, nemlig et encrypteret signal, der kun kan åbnes af dem der har betalt.

Folk der bor her i landet og i resten af verden kan i den forbindelse ikke helt vide sig sikker, endnu.

Hennessy Sports er nemlig stadig igang med at forhandle rettigheder med “resten af verden”, hvorfor kampen – indtil videre – kun er til at købe for folk med et engelsk eller irsk IP nummer.

Læs også  Ny serie om 50erne på vej

Mick Hennessy lover dog at “further countries to be announced shortly”.

Som vi forstår det, er YouTube i den forbindelse parate til åbne op for den omtalte 1,5 milliard seere.

Tomos Grace, der er head of sport for Europe, Middle East & Africa at YouTube, er i hvert fald frisk.

Han siger:

-YouTube allows sports partners of every size to reach a large, global audience. YouTube is the home of sport highlights worldwide and we have a proud record of showing some of the biggest events in global sport live on the platform. We”™re delighted that Hennessy Sports have chosen YouTube to show this massive World Heavyweight title fight, slutter han.

Hennessy Sports arbejder i øjeblikket sammen med Little Dot Studios, der sørger for en “større identitet” på de sociale medier, herunder etableringen af “The Boxing Channel” på YouTube, som stedet hvor enten alle “verdens mesterskaber” sendes, eller i det mindste som stedet hvor alle Hennessy Sports kampe kan ses live, suppleret op med PPV adgang til arkivet.

Det er ydermere planen at producere en masse hype i ugerne op til kampen, hvilket – igen – må formodes at være til at finde på YouTubes nye “The Boxing Channel”, som du kan finde her.

Vi gætter på at det også er der du finder ud af om et dansk IP kan bruges på selve dagen.

Læs også  TV2 tager hul på Danmark har talent

Her YouTubes promo for begivenheden.