Lidt IBC nyt

Skulle du være på vej mod IBC, kan vi allerede nu garantere en masse nyt.

Redaktionen er desværre ikke på vej til Amsterdam, men lover i stedet at deltage i alle pressemøderne, der i år – stort set alle – afvikles som webcast, hvortil vi er inviterede.

Derfor vil vi – før IBC åbner dørene – være på den absolutte forkant med hvad du kan se frem til.

auto.jpgSamtidig modtager vi her i dagene op til, bunker af nyt, som vi slipper her på siderne.

Som eksempel er Blackmagic Design på vej med en opdatering af deres Cintel Film Scanner, ganske som der skulle være andre nyheder, de – dog – holder helt ind til kroppen, frem til pressemødet.

Cintel Film Scanner, der problemfrit flytter 20 gigabit data i sekundet, typisk i form af 4K film data, er blevet opdateret med muligheden for at læse Keykode, suppleret med muligheden for at kunne forstå optisk og magnetisk lyd.

Vil du hellere have finger i en DFT HDR film scanner, er det også en mulighed på IBC2017.

DFT, der tidligere har været en eksklusiv 35mm scanner er nu blevet opdateret med en 16 mm gate, hvilket – i princippet – burde betyde at det nu er muligt at scanne 16mm i 4K HDR.

quales.jpgOplev DFT på IBC, og se om det er korrekt at de kan “fl唝 4K ud af en 16mm ( der jo nok typisk er S16mm ) i heldig HDR.

Som vi forstår det kræver DFT scannere at der også investeres i GB Labs Space SSD Intelligent shared storage. Skal lyden med ( hvilket reelt kun er relevant i arkiv sammenhænge ) tilbyder de en Sondor Resonances audio scanner.

Bemærk at DFT er en “wet scanner”, der arbejder ud fra ganske andre principper end Blackmagic Design scanneren.

Gate er hos DFT enten wet – til restauration – eller dry til højkvalitets scans.

Læs også  ATG Danmon og Ross Video er bedste venner

En anden nyhed på IBC, står Emotion Systems bag.

De tager på IBC2017 for at vise deres fil baserede “audio server” frem, der kan automatisere alt fra optimering til processering.

Der er indbygget features som Dolby E transcoding, stream processing, file wrapping, audio channel add/remove, language tagging og pitch correction.

ukendtmedtimeline.jpgDet hele skal findes i deres nye Engine v7, der er klog nok til at kunne “samle” lyd og billede i en container som MOV eller WAV eller MXF, hvilket kunne være relevant i post situationer, og andet.

Som vi forstår det kan v7 bruges i en række sammenhænge hvor metadata skal integreres i filer.

Filmfabriek er ligeledes på IBC2017 for at vise en film scanner frem.

Denne der hedder HDS+ er født til arkiv arbejde, med 8/16/9.5 mm Pathé formater, der godt må være “beskadiget”.

Typisk det største problem i arkivsammenhænge.

Deres HDS+ er født med såkaldte friktionsløse XL rollers, der sørger for at selv meget ødelagt film kan skannes ind, selv om filmen for eksempel er “blevet skæv”.

skaermn.jpgDer er ydermere tale om en “real-time auto LED-levelling” scanner, der skulle kunne håndtere den “fulde dynamic range” af film, hvilket du må høre mere om på IBC.

Leader Electronics Corporation har deres nye LV5490 4K/UHD/HD/SD multiscreen waveform monitor med, der inkluderer “15-in-one Independent Expanded Display” funktioner, hvilket betyder at du nu kan måle på alt, inklusiv HDR, der – i stadig flere systemer – bare er noget man “skruer p唝 ( som vi så det i en Color grading session forleden, red. ).

Ret smart når der – for eksempel – skal måles på HDR/HLG parametre i en optage situation, som eksempel.

Leader viser også deres LT4600A 3G multiformat video generator, deres LV5333 og en12G-SDI option til dere LT4610 sync generator frem.

Læs også  TV2 banker DR ud af X Factor banen

Marquise Technologies, ser ud til at mene at det er muligt at lave “HDR mastering”.

Specielt hvis der investeres i deres soft og hardware løsninger.

Med dette, der har fuld support for ITU BT2100 og HDR10 og alle HLG standards, suppleret af support for Dolby Vision, er det rent faktisk muligt at lave en eller flere færdige “biograf/TV mastere” i 4K UHD, HDR og lidt til, hvis relevant.

Deres løsning kan ydermere op og ned konvertere, suppleret med evnen til at kunne lave “on-the-fly cross conversions between the standards”, hvilket burde betyde at en master, kan blive til mange.

Eller at en lang række arbejdsgange burde kunne spares ned til en enkelt proces.

Ortana Media Group, eller OMG tager på IBC2017 for at demo”™e deres Cubix media asset management, der er en “automation and orchestration platform”.

Blandt de features der tilbydes er “speech-to-text transcription”, der hvis det virker, burde kunne klares hurtigere end realtid.

Diverse former for “subtitle validation”, “language detection”, “image recognition” og “real-time content moderation”.

Alt sammen noget der klares på en “timeline” i Cubix, der ydermere kan integrere eller hente/håndtere metadata, audio, “automated quality-control reports” og EDLs (edit-decision lists).

Blandt nyhederne skulle være ingest, automated import og management af indhold fra blandt andet Avid NLEer.

Der er direkte ingest til ( blandt andet ?) Interplay.

Portrait Displays og SpectraCal ( der er et brand under Portrait Displays, red. ) mener selv at de er “the world’s leading provider of video display calibration software”.

Tag forbi deres stand på IBC2017 og se om du er enig.

Deres nyheder i år handler om “colour accuracy” i forhold til “HDR video displays”.

Og da deres software er helt nede på model niveau vil du kunne kalibrere et Samsung 2017 QLED TVs eller et ( flere ) 2017 Panasonic modeller, som du kan få navnene på, på IBC.

Læs også  Vi stream stacker som aldrig før

Deres løsning, der hedder CalMAN Studio, kan reelt også forestå on-set calibrating af reference monitorer, in-suite grading monitorer, computer monitors og andet.

Der er en hvis form for support af 3D LUTs, suppleret af support for HDR i form af HLG, HDR10, og Dolby Vision ( på display siden ).

Er du til EditShare, så er det jo ret heldigt at de hr købt Quales.

Dermed skal du kun et sted hen, hvis du både vil investere i EditShare og i Quales gear.

Og ganske morsomt er det planen at Quales tager på IBC2017 for at vise deres “kvalitets kontrol” af/med Editshare’s Flow, hvilket betyder at en række nye Flow Automation filters baseret på Quales AQC resultater, er en del af din fremtid, hvis du investerer.

Det er nok på sin plads først lige at besøge deres stand først at tjekke op på nyheden før der investeres.

Ellers lover det fuld AS-11 file compliance, full DPX fil support og så er det muligt at styre alt med macros, så du ikke behøves tænke dig så meget om.

Der er ydermere en masse Editshare interaktion, hvis relevant.

Slutteligt er Spot & Spin på vej på IBC2017 for at vise posthuse deres løsning til “ingest, archive and manipulate content”, uden at der skal investeres en hulens masse i hardware.

Spot & Spin lover “en totally transparent structure”, der kan skalleres og som – sjovt nok – spiller med OMG Cubix media asset management, som vi har omtalt tidligere her på siden.

Skulle det ikke være nok til den formiddag er vi helt sikre på at der er et par tusind andre udstillere på IBC.