Telefonerne nu oppe på 6 Cores

Folk der stadig kigger på telefoner og tænker at de jo bare er til at ringe med, kan snart ikke tage mere fejl.

Sidste nyt i den forbindelse er at den kommende Apple telefon, der – måske – kommer til at hedder X, der – igen i følge rygter – skulle blive præsenteret den 12. september, altså i morgen, er en voldsom en af slagsen.

10x.jpgSom altid, er alt baseret på rygter.

Der skulle dog være flere der både har fundet software og tweets der ser ud til at understrege at den kommende X telefon, ud over at blive hundedyr, bliver rasende hurtig.

Noget der hænger sammen med at teknologien i telefoner, nu er så vidlt hurtig, at det eneste der gør telefonerne hurtigere er ved at smide heftige CPUer i disse.

Således kommer der vilde 6 Cores i den kommende X ( hvis rygter og tweets taler sandt, red. ).

Og da det ydermere er 6 cores, der – i princippet – bliver suppleret af grafik også, har telefoner altså for længst overhalet “computeren”, der kun i helt “ekstreme/professionelle tilfælde” udstyres med så mange cores.

hastighed.jpgKraftige maskiner, og – forresten – kraftige telefoner, er først fornyligt begyndt på at have mere end 4 Cores. Principperne i telefoner var indtil fornyligt at der blot var “et par stykker” der tager sig af de tunge regnestykker, mens de “sm唝 blot sørger for at telefonen ikke er “for langsom under almindelig brug”.

Enkelte vil have bemærket at selve telefondelen i en telefon nu er så lavt prioriteret at vi ikke engang ved om Apples kommende X – overhovedet – kan bruges til noget sådan.

Læs også  Godt GPU nyt til 8K folket

De nye hestekræfter må til gengæld formodes at kunne bruges til alt det andet.

I følge et par tweets/leaks er netop de “to store” CPUer målrettet den del af telefon forbruget, hvor der bliver krævet noget af “computeren”.

Vi gætter på at den del er kraftig nok til at kunne håndtere tung AR og andet.

Apple har tidligere og flere gange været ude for at pointere at netop AR – eller Augmented Reality, frem for VR, er vejen frem.

a10x.jpgDe mange gadget der skal til før slutbrugeren kan opleve VR, ud over på Facebook, er for lang, hvorimod telefonen problemfrit kan bruges til AR i alle situationer og alle steder.

Og da denne, allerede kan findes i lommen, er det altså dem med de store computere der “vinder kunderne”. ( da AR kræver en del kræfter)

Apple har ydermere udviklet heftigt på deres ARKit, der allerede er ude og løbe i blandt andet alle Star Bucks butikker i USA. ( se video nederst, red. )

Vi har fundet et par demoer fra WWDC, som understreger at der bliver trukket tænder ud ( af computere ) med AR, hvorfor der skal være en heftig en af slagsen i en Apple telefon, før den kan følge med.

Noget vi gætter på at den kommende X telefon kan.

Nu hvor forventningen er at den bliver præsenteret i morgen på Apples Keynote event, der forventes også at inkludere andre nyheder.

Muligvis Apples indtog på både indholds produktions siden, og distributions siden, da Apple har afsat en lille milliard Euro til indholdsproduktion. ( link til søster site )

Læs også  10bit Canon Log ud af EOS R

Forventningen er – naturligvis – at telefonen ( der kan være flere nye ) løber med det meste af opmærksomheden, men nu hvor det – også – forventes at Apple endelig også fået taget hul på deres “streamtjeneste”, som de efter sigende håber på kan ende med at konkurrere med Netflix, suppleret af Apple hardware er det oplagt nok også en stor nyhed. ( der forventes at starte som “video butik” da indhold først produceres i 2018, red. )

Og nu hvor telefon og TV (Apple TV/set top boks) forventet at blive udstyret med det kommende styresystem, der hedder iOS11, vil dette alene betyde at en masse telefoner – endnu engang – bliver lidt langsommere, hvorfor forbrugerne forventes at investere i nye telefoner.

Tilbage i hardwaren stammer oplysningerne om de 6 Cores fra et leak, hvor den såkaldte “iOS 11 Gold Master”, der er softwaren/styresystemet, nu skal kunne tale med de omtalte ( op til ) 6 Cores ( i telefoner ), hvilket nogle kloge hoveder har fundet frem til at det kan.

Den kommende Apple A11 system chip, der er den CPU, der kommer til at styre telefonen, og kommende iPads og – vel sagtens – deres kommende Apple TVs, er ligeledes delvist lækket.

Og da blandt andet Steve Troughton-Smith, der er “Developer”, siger at Apple A11 chippen indeholde 2 Monsoon Cores, der er de kraftige, og 4 Mistral Cores, skal det nok passe.

Som altid kræver de kraftige Cores mere power, hvorfor de kommende telefoner enten skal have et større batteri, eller – som det ser ud til at Apple har fundet på – bruge forskellige Cores til forskellige ting.

Læs også  Ikegami vil også være Compact

Indtil videre er det hele fortsat pænt uafklaret, men en del tyder på at de to store skal bruges til for eksempel “gaming and video manipulation”, mens de 4 små, der er meget hurtigere end forrige generation, klarer alle de “almindelige” ting, som tekst og multitasking.

Til sammenligning er de – ellers pænt hurtige – iPad Pro”™er, der er ude idag, udstyret med 3 Hurricane Cores og 3 Zephyr Cores, der også er kendt som A10X, der altså er langsommere end den kommende X telefon. ( eller som i hvert fald bruger mere strøm )

Folk der er inde i materien, ved at såkaldt “Fusion”, altså hvor de forskellige CPUer hjælper hinanden ( cirka ) ikke vil blive brugt i den kommende telefon.

Det betyder at det er muligt at skrive software, der – i princippet – kan afvikles hurtigere, da det ( softwaren ) i en A11 CPU altid kan “ringe” til den nærmeste ledige Core, i stedet for at skulle stille sig i kø hos flere Cores.

Igen det modsatte af Fusion, der åbenbart er meget brugt på CPUer.

Folk der vælger at investere i denne ( fortsat kun rygtede ) X telefon, skal altså igang med PowerBanks og alt det andet der er nødvendigt for – ikke – at ringe med den der telefon.

Forventningen er at det meste bliver afsløret imorgen på Apples event, der bliver livestreamet.

Som vi husker det, plejer det at nå Danmark ved 19.00 tiden.

Her lidt AR, som Apple ser ud til at mene er fremtiden.