Tid til Gemini

I bedste stil er det helt umuligt at finde den mindste smule om the Gemini 2×1 Soft Panel på Litepanels sider.

Heldigvis har både AbelCine og Mediateknik i Sverige fået nyheden under neglene.

Så vi iler med at bringe den videre.

lampe1-2.jpgVi gætter på at det reelt er en IBC2017 nyhed, der frigives nu – og som skulle være til at få fingre i – allerede fra idag.

Årsagen til at den ikke rigtigt er ude, kunne let tænkes at hænge sammen med at nyheden ser ud til at sidde på to stole.

Der er tale om en “helt almindelig” bi-color lampe, der dog er begrænset til “kun” at fungere fra 3200 til 5600, eller som de skriver det, fra Tungsten til Daylight.

Til gengæld lover de at den holder “full spectrum” af lyset, hvilket – hvis det er korrekt – er første gang der findes en LED lampe der kan tilbyde det.

lampe2-3.jpgNår det er på plads, eller rettere – pænt uafklaret – så er der showdag i Sverige og i New York idag, så er du i nærheden, er det måske på sin plads at kigge forbi.

Herhjemme er det Atendi der har Litepanels, så er du her i landet kan du jo spørge dem om de også har fået dem hjem.

Læs også  London SoMe facilitet er live

Tilbage til Gemini, så er der tale om et 2×1 LED panel, der både lover “color-accurate illumination” og som pointeret et “full spectrum Daylight” og et tilsvarende Tungsten lys.

Igen.

Der ser ud til at være tale om et panel, der er målrettet flere markeder.

mere_dims.jpgDerfor finder du både DMX 512 ind og ud, til ledninger, suppleret af DMX via Bluetooth, hvilket jo er direkte målrette studier, der har brug for at kunne styre en bunke bløde kasser i loftet, eller i deres forskellige “hjørner”, hvor de enkelte segmenter optages, eller sendes fra.

Samtidig er Gemini udstyret med Built-in power, og en batteri option, der ( kan/skal ?) tilkøbes.

Fordelen – kunne være – at studier springer batteri delen over, og får en lettere og billigere lampe, de ydermere har RJ45 til DMX, hvilket – igen – betyder at nyheden kan monteres med billige ethernet kabler, i stedet for de lidt dyrere 5-pin XLR.

Specs er ud over det omtalte “full spectrum” lys, CCT (Correlated Color Temperature), der er Bi-color funktionen (Daylight to Tungsten). Og nu hvor der findes en anden operatør på markedet der tilbyder kompensation for +/- green, er der også en sådan knap.

Selv om at der – i princippet – ikke er tale om en “farve kasse” til backdrop eller andet, er den – alligevel – udstyret med en HSI (Hue, Saturation, Intensity) funktion, og et “Color Mode”, der giver “alle farver” på et “360 color wheel”, der – åbenbart – ikke er venner med Lee eller Rosco.

Læs også  Sigma på vej med en 1,6Kilo tung 105mm

knapper-2.jpgDer er dog et såkaldt “Gel Mode”, der må være venner med en af filterproducenterne.

Dette kræver at enheden er indstillet til daylight eller tungsten.

Enheden bruger 28V DC på batteri, hvilket vi gætter på, svarer til 2x kamera batterier, der kan levere 325W – 350W.

I bedste studie stil er AC power via et powerCON stik.

Producenten lover CRI/TLCI: 97 Daylight / 99 Tungsten.

Det kommer forresten vildt mange LUX ud af kassen.

Litepanels insisterer på at der kommer 9713 LUX ud ved 5600 Kelvin på en meters afstand og 8155 LUX ved 3200 Kelvin, igen på en meters afstand.

Den oplagte sammenligning er Arris SC-60, der outputter 10900 LUX ved 5600 Kelvin og 10400 LUX ved 3200 Kelvin.

Prisen er i den forbindelse til at forstå.

Vi har kun den svenske pris. Og den er 34.905 svenske kroner ex.