DRs søndags sats på vej

Har du fortsat ikke fået under neglene at DR er på vej med en historie om om “det religiøse miljø”, er det med at blive opdateret.

Lars Mikkelsen, der spiller provst Johannes Krogh, er i hvert fald så centgral en person i serien, der har premiere den 24. september, at det bliver svært at se andet end religionen i denne serie der helt sikkert også kommer mere omkring.

Herrens Veje er nemlig et “familiedrama om det moderne menneskes tro og tvivl”.

Så religion spiller en rolle, men der er blevet plads til andet.

Konkret følger vi en præstefamilie, hvor “fædre og sønner”, har “forventninger”, føler “kærlighed” og gennemlever “konflikter i en familie, hvor de hver især udfordres i deres personlige tro”.

Omdrejningspunktet er dermed familien Krogh, der er en klassisk “præsteslægt i den danske folkekirke”, der har huseret der de sidste 250 år.

jesus2.jpgProblemet er blot at “Tradition og forpligtelse hviler tungt” over familien.

Men.. “hvad sker der, hvis man ikke kan leve op til forpligtelsen? Hvis tvivlen råder mere end troen?”.

Familien Krogh, der spilles af Lars Mikkelsen, der er gift med Elisabeth spillet af Ann Eleonora Jørgensen, har to sønner, Christian og August ( (Simon Sears og Morten Hee Andersen).

I starten af serien står Johannes over for “sit livs mulighed”, da han stiller op til bispevalget i Københavns Stift.

Læs også  BRAW er nået ud i verden

Det er dog ikke kun far der står foran forandringer.

De to sønner “begiver sig ud på en skelsættende rejse, som kommer til at forandre deres liv”, samtidig.

August, der er den yngste, er allerede præst, “i en tid, hvor folkekirken er udfordret”. Det til trods “formår han at fylde sin kirke, hvilket både medierne og kirkens ledelse har fået øjnene op for”.

businessson.jpgDen ældste har droppet teologistudiet og læser i stedet på Copenhagen Business School.

Faderen vurderer derfor at denne søn har “valgt børsen fremfor katedralen”.

En udvikling der har “gjort forholdet mellem dem anspændt”.

Tilbage i præstegården, der formodentligt ikke er i København, er “familiens samlingspunkt Elisabeth” nu også begyndt at “sætte spørgsmålstegn ved sin egen tilværelse og ikke mindst ægteskabet til Johannes og hans voldsomme temperament og mange misbrug”.

Dermed er det hele – vel sagtens – næsten så dramatisk at der skulle være nok historier til at fylde de 10 timer serien er planlagt til, indtil næste sæson.

Der er nemlig allerede planlagt en sæson 2, der får premiere til efteråret 2018.

mor-2.jpgProducent Camilla Hammerich siger:

-I Danmark er samtalen om den personlige tro ofte tabubelagt. Det er denne series standpunkt, at spørgsmål om tro, tvivl og religion må og skal kunne diskuteres. Det er vores ønske at vi med denne dramaserie om en præstefamilie anno 2017 kan sætte gang i samtaler på kryds og tværs mellem mennesker om, hvad tro betyder for den enkelte. Hvornår tror vi eller tvivler? Og hvad betyder troen for vores samfund?, slutter hun og bliver suppleret af Adam Price, der er hovedforfatter.

Læs også  NENT Group har købt UEFA Euro 2020

forfatter-2.jpgHan siger:

-I Herrens Veje breder vi begrebet tro ud til noget, der dækker over andet og mere end religiøs tro. Troen på det, der leder vores vej. Troen lader sig ikke bevise, måle eller veje. Troen er på én gang vældig ukonkret og luftig, og på samme tid kan den være det styrende princip i tilværelsen. Det kan være troen på sig selv, på fællesskabet, på familien. Troen på kærligheden. Troen på at der ikke findes nogen Gud. Troen på naturens store kredsløb eller troen på gud. Også i forfatterrummet har det vist sig, at vi er meget forskellige, når det kommer til spørgsmålet om tro. En kristen, en agnostiker, en ateist og en frafalden præstesøn har indtil videre arbejdet på at skrive serien. Det har mildt sagt ikke været kedeligt, slutter han.

Der er premiere den 24. september, og det er muligt at se en – nyere ? – promo på dr.dk.

Her en der er 5-6 måneder gammel.