Apple med på HDR vognen

I takt med at der kommer nye tal hver uge, viser det sig at endnu flere streamer.

Og da forbrugerne – generelt – er endog særdeles positive over for denne form for distribution af indhold, melder stadig flere gloabale aktører sig ind i denne forretning.

Tal, fra igår, der kommer fra dibs, og som derfor kunne tænkes at være pænt tæt på 100 procent præcise, viser således at 6 ud ti 25-34-årige ( cirka 430.000 borgere/husstande) har mindst en – måske flere – stremtjenester.

selve_dims.jpgDe 35-44 årige, der ellers burde være kernekunder hos broadcasterne, streamer nu for 51 procents vedkommende, konkret 368.000 borgere/husstande der streamer.

Så når Apple mere eller mindre fra idag, kaster sig ud i en streamtjeneste, der baserer sig på deres egen hardware, er det fordi at rigtigt mange er parate til at betale globale aktører for indhold, nu når lokale broadcastere ikke levere det de leder efter.

Derfor har Apple under stor ståhej netop introduceret deres 4K Apple TV, der har support for High Dynamic Range, HDR.

Tiltaget der – i princippet – mest er en slags videotjeneste som den lokale aktører tilbyder, har dog allerede fra starten af en række andre tilbud med, suppleret af adgang til en række TV serier, der i løbet af 2018 følges op af eksklusivt indhold produceret af Apple selv, netop til deres egen platform.

Læs også  TV2 brugerinddrager

Som vi tidligere har været inde på det, har giganten afsat noget der ligner en milliard dollars alene til det formål.

appleglas.jpgDe tekniske aspekter på deres nye boks, der er hurtigere end forgængeren og som nu kan håndtere streamet 4K i kvaliteteter i op til 30 Mbit/s, er i den forbindelse mindre relevante, da der om 2-3 dage helt sikkert kommer hurtigere hardware, der dog ikke kan tilbyde den “backbone” som Apple ser ud til at være på vej med.

Desværre, tyder en del på at Danmark i første omgang kommer lidt bag i køen, da tilbudet først slippes i USA, og derefter – senere på året – i Frankrig, Tyskland, Norge, Sverige og i England.

Men altså ikke her.

Hvorfor er svært at gætte, men det hænger – måske – sammen med de aftaler om “live TV”, der er en del af tilbudet, når det ankommer.

Som vi forstår det, vil pple TVet fra starten af tilbyde en masse live sport, der – igen som vi forstår det – er amaerikansk, uanset hvor du køber en af æskerne.

Dog med det forbehold at løsningen fra starten af vil tilbyde adgang til andre tjenester også.

Tjenester som Netflix og Amazon Prime, der i begge tilfælde både til byder 4K indhold og HDR, der dermed får biograf oplevelsen helt hjem i stuen, reelt i en højere kvalitet end de kan tilbyde det.

Læs også  Waoo, Boxer og Stofa scorer YouSee kunder

Apple har ydermere indgået en lang række aftaler med producenter af film og TV serier, om at deres bagkataloger skal være til at finde hos Apple i netop 4K, hvilket – cirka – betyder at en række af de film kunderne allerede har købt vil kunne hentes i 4K HDR, når Apple TVet bliver tilgengæligt.

Enheden er til salg fra imorgen i USA, sidst på året i Frankrig, Tyskland, Norge, Sverige og i England og vil være til at få fingre i her tidligt næste år, der kunne tænkes at blive skubbet frem til – i det sekund – deres lokale aftaler, hvis der overhovedet er nogle, falder på plads.

Priserne for enheden, der nu sælges med en del lagerplads skulle ende med at koste 199 – 219 euro.