Ny Fuji 4K EFP zoom

Fujifilm der også er på IBC2017, har taget dere nyeste zoom med.

Pænt tæt på en – no nonsense – zoom, der dog stadig byder på en række nyheder.

Nyheden, UA24x7.8 er nemlig oppe på at være en 24×7.8 zoom, hvilket reelt betyder at den er “for lang” til konventionelt EFP/ENG brug.

Omvendt er den rigtig heldig til OB produktion, hvor et par tunge Box optikker, let kan blive for besværlige.

hojre.jpgFujifilm, der godt nok er fra Japan, men som frigiver de fleste af deres nyheder via Fujifilm USA, taler dog også mest om features i forhold til 4K, hvilket jo – fortsat – primært er OB, eller live TV, der kræver de ekstra “TV liniers” opløsning.

Fujifilm taler konkret om de mange fordele der er ved nyheden i forhold til “In-Studio” og “Remote 4K HDR Production”, hvilket burde kunne oversættes til OB produktion her i landet.

Igen.

Der er faktisk en del fordele ved nyheden.
_
Den er som eksempel nede på 220 mm i længden, hvilket gør den til verdens “mindste” 24x zoom, der ydermere kun vejer 1.98 kilo, hvilket – igen – er en pænt let 24x ting.

I brændvidde er denne 7.8mm til 187mm dermed en pænt interessant løsning til 4K, der – tilfældigvis – også fungerer ret heldigt med HD.

Læs også  DJI ude med 6K droner

venstre.jpgOg selv om at alle der skal betale “ved” at der næsten ingen forskel er, så “ved alle der rent faktisk kigger på billederne” at der er endog voldsom forskel på HD og 4K optikker.

Om det så afholder “dem med pengene” fra at investere i nyheden, har vi ingen anelse om.

Vi ved forresten heller ikke hvad den koster.

Men da den bor i den “dyre” UA serie, er det nok ikke helt billigt.

Thomas Fletcher, Director of Sales, Fujifilm Optical Devices Division siger:

-Its portability and 4K HDR (High Dynamic Range) capability makes this new lens a huge boon to anyone looking to decrease shoulder-weight and capture detailed close ups when shooting hand-held, starter han og fortsætter.

-The UA24x really shows its power when combined with a 4K camcorder. With the increased use of 4K camcorders, the need for similarly compact and lightweight lenses has become more apparent, and productions using ultra-portable equipment continue to spread. We”™re seeing a big increase in Japan, Europe and North American shooting 4K video for sports, news and in-studio shooting. And with OTT video available in 4K on PCs and tablets, that will only continue to increase, slutter han.

Fujifilm plejer at være glade for at supplere nyheder med et stort salg.

Læs også  Batteri lys på location

Det gælder dog som regel kun når optikken har været ude i et stykke tide.

Denne er – måske – så ny at den end ikke er blevet tilbudt til kunderne endnu.

Blandt nyhederne i UA24 er i den forbindelse “HT-EBC”, der er kort for High Transmittance Electron Beam Coating”, der er en (?) ny “multi-layer coating”, der “provides a high level of transmittance and color reproduction”.

Det plejer faktisk at være tilfældet at nye coatings er “bedre” hver gang der kommer en ny.

Så måske HT-EBC suppleret med Fujifilms Aspheric Technology giver endnu bedre billeder.

Fujifilm lover ydermere at der med denne zoom er “lidt mindre” chromatic aberrations, der som bekendt er umulig at undgå i fysisk små zooms.

UA serien er for uindviede den såkaldte Premier Serie af 4K 2/3 tomme B4 Mount zooms, der koster en del.

Til gengæld for de pænt konkrete priser, er der så – overhovedet – ikke sparet på kvaliteten, hvilket vi er et par stykker der kan se, på stedet.

Samme linie tilbyder allerede UA14x4.5B, UA18x5.5B, UA13x4.5B og UA22x8B lenses, de nu bliver en del længere med UA24x7.8.

Box serien inkluderer UA27x6.5B ( der ikke er en box optik ) og UA80x9 og UA107x8.4, der i 107Xerens tilfælde stadig har rekorden som den længste Box optik.

Læs også  Skårhøj tryller igen

Vil du læse mere om Fujifilm, er deres “tag” @FUJINONlenses på Twitter, Facebook og Instagram.

Vil du på deres website er det her

Priserne er svære at finde. men forvent fra 35-47.000 dollars.

Formodentligt mere 47 end 35.