DRK er vilde med bøger

DR satser med nyt bogprogram, hvor Flemming Møldrup er vært.

Og da det allerede er i luften den 3. oktober, burde bogelskere og politikere der mener at der er for lidt kulturstof på DR, kunne samles der, for at konstatere at der skam da er masser af “den rigtige slags ” kulturstof på DR.

Da alle – der er noget ved bøgerne – kender Flemming Møldrup, er det kun alle andre der kan se det relevante i af DR skriver følgende om denne vært:

Født: 1969

Familie: Kæreste samt en datter på 10 år fra tidligere forhold

Uddannelse: Uddannet fra Forfatterskolen for børnelitteratur på Århus Universitet i 2014

Udgivelser: Børnebogen “Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv” fra 2016

Job: Strategisk og kreativ rådgiver i kommunikations- og konsulentbureauet MäRK

Tv: Livstilsekspert i “Kender du typen” på DR1

vaert853.jpgSå læsere og seere kommer altså i hænderne på en kompetent vært, når de tænder for “Vild med bøger” på DRK her fra den 3. oktober.

Formatet kommer hver gang til at inviterer en “aktuel dansk forfatter sammen med en kendt læser i studiet”, hvor den kendte og den anden kendte så kommer til at tale med og om bøger, der blandt andet vil blive anbefalet, suppleret med “spændende, fantastiske eller bare helt anderledes læseoplevelser”.

Læs også  Så skal der fødes

Værten “er selv en begejstret læser”, der siger:

-Jeg er glad for, at det er mig, der er blevet valgt som vært. Simpelthen fordi bøger er et spændende emne at lave TV om. Og fordi ambitionen ikke er at lave et litteraturprogram i klassisk forstand, men i stedet et bogprogram, som handler om lyst til at læse, og til samtaler om læsning, bøger og de temaer, som der kan læses ud af dem. Det er vigtigt for mig at understrege, at programmet ikke er et anmelderprogram. Der findes så mange dygtige anmeldere derude. Jeg er slet ikke anmelder. Jeg er læser. En begejstret læser. Og det er sådan set det, hele programmet går ud på, starter værten og fortsætter.

-Jeg elsker litteratur, elsker den måde verden bliver større på ved at læse. For mig begyndte det med Strunge i midt 80’erne. Jeg nåede lige at opdage ham i de store klasser i folkeskolen og så begik han selvmord. Han fik mig til at læse, sådan for alvor. Han fik mig til selv at skrive digte, og til i det hele taget at skrive. Siden har jeg læst som en gal, og gør det stadig. Så bøger betyder rigtig meget, slutter han.

DR er i den forbindelse på vej med en revidering af deres prioritering af kulturstof, som der nu kommer meget mere af.

Læs også  PGA Touren op på næste niveau

“Vild med Bøger” er nemlig bare “det første af en række nye programmer fra DR, der skal styrke dækningen af litteraturen og hvor fokus er på kvalitets kulturindhold i bedste sendetid”.

Flemming Hedegaard Larsen, der er kanalchef for DR2 og DR K forklarer:

-Litteraturen og læselysten får nu en fast plads på DR K, og vi glæder os til spændende gæster, der kan inspirere os om alt det der foregår i dansk litteratur lige nu. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi længe har været på udkig efter den rigtige vært til programmet. I Flemming Møldrup har vi fundet den sjældne kombination af en forfatter og helt igennem uhøjtidelige person, der er i stand til at bringe læsningens glæde ud til alle, der har lyst til at gå på opdagelse i bøgernes verden, slutter han.

“Vild med bøger” på DR K bliver suppleret af blandt andet “en podcast-serie om stærke læseoplevelser, der samler danskerne”, der kommer engang næste år på P4.