Bamse, Kylling og Ælling er tilbage

Noget tyder på at Bamse og “det originale hold bag” den succes er samlet igen.

Denne gang dog ikke for at skabe endnu en sæson, med det kendte tøjdyr, men derimod for at skabe en såkaldt TV film, der ikke tidligere er prøvet med Bamse.

Produktionen, der ender på Ramasjang til december, er ikke desto mindre påvej.

sylfide.jpgOg som tidligere, tyder en del på at Bamse, Kylling og Ælling er på vej ud i “den store verden” for der at “møde helt nye eventyr”.

Produktionen der hedder “Bamse møder den store verden” ser dermed ud til at være kulminationen på 35 år med netop Bamse, der havde premiere for mere end 3 dekader siden.

Det er som pointeret ikke kun “Bamse og de andre velkendte figurer, som vender tilbage”. Hele det såkaldte “originale TV hold” bag den oprindelige produktion er også med.

Dermed er det Katrine Hauch-Fausbøll, som manuskriptforfatter og instruktør, mens Søren Hauch-Fausbøll er Bamse, suppleret af Brian Patterson som Kylling og Gitte Melgaard som Ælling.

Og hvis du tror at DR har glemt Snupse, tager du fejl.

Som vi forstår det er Gitte Melgaard både inde i Ælling, Snupse og manuskriptforfatter.

De oprindelige fotografer, klippere, teknikere og musikere er også med til denne – pænt gamle – opdatering af “den gamle hytte i Bamse-skoven”.

Læs også  Totalitære systemer som TV

bamse1.jpgPelle Møller, redaktør for DR Ramasjang, siger:

-Ramasjang står jo på skuldrene af giganter, når det gælder indhold til de mindste ““ og nu vender en af de helt store tilbage. For mange af os har Bamse jo været med til at forme, inspirere og underholde i vores egen barndom, og flere af os har også set vores egne børns store glæde ved Bamses unikke fortællinger. På Ramasjang er vi derfor enormt stolte, begejstrede og rimelig starstrucked over, at Bamse, Kylling og resten af det originale hold vil skabe denne nye tv-film. Med tv-filmen ønsker vi at give alle danskere på tværs af generationer en udvidet oplevelse i selskab med deres yndlingsfigurer fra Ramasjang, slutter han og bliver suppleret af Katrine Hauch-Fausbøll.

Hun kommer til at fungere som instruktør og manuskriptforfatter, og hun er spændt.

-Jeg har arbejdet med Bamse i 35 år, og det er første gang, Bamse ikke følges med sine to bedste venner Kylling og Ælling ud på en farefuld færd. Og det er både anderledes for dem og for mig. Men det er utroligt interessant og sjovt, at lade Bamse gå ud i den store verden, og at bringe de to nye figurer ind i Bamses univers. Det bidrager til at vise både nogle velkendte og nye sider af Bamse ““ nogle sider, som jeg er sikker på, børnene vil holde af, slutter hun.

Læs også  Kanal 4 kigger på angst

“Bamse”, der sidst blev opdateret tilbage i 2009, vil det til trods fortsat være den Bamse som de fleste kender.

“Skorstenen falder også ned, så det hele er, som det plejer ““ dog med overraskelser undervejs”, lover DR videre.

holdet-2.jpgHenne i den store verden, går der forøvrigt rygter om at Bamse både møde Snupse og to nye figurer Pandekagekonen og Danse-Alfen.

De kommer – totalt overraskende – til at “lære Bamse vigtige lektier om mod, venskaber, forskellighed, tolerance og at udfordre sine grænser”.

Redaktør for DR Ramasjang, Pelle Møller, forklarer:

-“Bamse møder den store verden er en tv-film, som er et nyt format, DR Ramasjang har udviklet for at give børnene en udvidet oplevelse med deres yndlingsfigurer. Tv-filmen har en varighed på omkring time, som skal styrke og give mere plads til DRs velkendte børneuniverser, starter han og fortsætter.

-DR Ramasjang er i konstant udvikling, hvor vi udfordrer og udforsker, hvad figurerne kan. Med en tv-film med Bamse vil vi gerne folde en større fortælling ud, hvor formålet er sende ham på nye eventyr, som giver plads til nye sider af ham. Jeg kan samtidig løfter sløret for, at der er planer om flere tv-film med andre af DR Ramasjangs figurer på vej, slutter han.