Er alternativ behandling fup

TV2 er på vej med serien “Helbrederne”, der går i luften den 26. september.

Som vi læser det, er det en kort lille miniserie, for at se om seerne er friske eller ej.

Er de det, kunne de let tænkes at komme til at møde Lærke og de andre medvirkende igen.

Lærke lider som eksempel af “smerter i ansigtet”, som TV2 er ude for at finde en “alternativ behandler” der kan afhjælpe.

noget2-2.jpgDetaljen er nemlig at mere end halvdelen af befolkningen bruger forskellige former for “alternativ behandling”.

Derfor vil denne del – og os andre – kunne se hvad “Helbrederne” har fundet på allerede den 26. september, hvor der både bliver stillet spørgsmål ved de alternative behandlinger og behandlerne.

TV2 lader nemlig “skeptiske eksperter” følge med i behandlingen og se og diskutere effekten, hvis der er en.

Folk der er orienteret mod “healing”, må have set de tre programmer om emnet TV2 sendte tilbage i 2016.

Der var i hvert fald en masse der så med, dengange, hvorfor det nu er blevet tid til hele fire nye programmer om “alternativer”.

“Helbrederne”, der også kigger på “alternative behandlinger over for kroniske lidelser hos patienter, som er opgivet af det etablerede system”, er dermed en potentiel oplevelse for alle der overvejer alternativ behandning.

Læs også  Video virker rigtigt godt

noget1-4.jpgDet centrale spørgsmål er dog: “Virker de alternative behandlinger, eller er de fup?”.

Redaktør Nikolaj Daugberg siger:

-Over halvdelen af Danmarks befolkning benytter sig af alternativ behandling, og når så mange danskere interesserer sig for alternativ behandling, er det værd at undersøge, om behandlingerne har en effekt. Vi stiller i denne serie skarpt på alternative behandlere, der hævder, de kan helbrede folk udelukkende ved “tankens kraft”, altså uden brug af f.eks. medikamenter og operative indgreb, starter han og fortsætter.

-Der er nemlig ““ også i den etablerede lægeverden ““ en bred accept af, at sindet og psyken spiller en rolle i behandlingen af sygdomme. “Helbrederne” giver et indblik i nogle alternative behandlingsformer og sætter fokus på, om disse behandlingsformer på nogle områder kan gøre os klogere, slutter han.

Første program besøger således landmanden Henrik, der lider af fremskreden Parkinson. Han prøver bevidsthedsterapi hos den alternative behandler Michael Ærø.

Som det fremgår af programomtalen har han “alt at vinde og intet at tabe”, hvorfor han i over seks måneder, modtager denne form for alternativ behandling, fulgt af forskere og læger følger på sidelinjen.

En anden medvirkende er “Kenneth, der lider af Tourette”. Blandt konsekvenserne af denne sygdom (?) “råber han ufrivilligt grovheder efter familie og venner”.

Læs også  TV2 siger farvel til TV sommeren

Det vil han godt holde op med.

Derfor prøver han hypnose hos hypnotisøren David Camacho.

Endelig er der smertepatienten Lærke, der har “voldsomme kroniske smerter i ansigtet”.

Ellers bliver der kigget på “healing af en spastiker” og alternativ behandling af “kronisk træthed”.

“Louis, der er spastiker og er lænket til sin kørestol”, er 12 år gammel.

Han bliver healet af Steen Kofoed, der har besluttet sig for at Louis skal ud af stolen med hjælp af en “egenudviklet healing-metode”.

“Majken er (også ) lænket til en kørestol efter en vaccination mod leverbetændelse, mens den tidligere soldat Lars lider af svær PTSD.

Begge har “prøvet et utal af behandlinger og medicin for at komme ud af deres kroniske sygdomme”.

De prøver så ellers fridykning og meditation for at få et bedre liv, i “Helbrederne”.