Miller kan stadig

IBC2017 er langt fra færdig.

Der blev nemlig vist så meget spændende frem, at vi de næste par uger vil forsøge at kigge på nyhederne, uden den store fuzz der er på messen.

Tag som eksempel den nye CompassX eller CX serie, som Miller netop har sluppet.

Sikkert ikke verdens største nyhed, men måske en serie der er værd at se på, nu hvor et par af de store er gået sammen om en anden serie, der – grundliggende – er den samme, som de så bare kalder to forskellige ting ( brands ).

kevlar.jpgMiller er modsat disse, stadig sig selv, og brugte IBC2017 på at vise deres nyeste “Fluid Heads” frem.

Og selv om at mange nu arbejder med kameraer der vejer under 3 kilo, er Miller fortsat klar over at et heftigt stativ og et kraftigt hoved giver et arbejdsredskab der kan vokse med kameraet og opgaverne, samtidig med at det giver både pænere pan og tilt”™s, når der er lidt friktion i hovedet.

Og det er der i den nye CompassX serie, der foreløbigt byder på fem modeller, der hedder CX2, CX6, CX8, CX10 og CX18.

Som du har gættet bliver de stadig heftigere, jo højere et nummer de får, bedst understreget af at producenten lover at deres CX18 kan håndtere kameraer på op til 16 kilo.

Læs også  Lær om HDR med Danmon

Blandt nyhederne i den nye CX fluid head serie, er at der nu er “CB PLUS” teknik i hovederne.

hovede1.jpgPrincipperne i dette er at såkaldt “counterbalancing” eller udbalancering af kameraets vægt, nu er oppe på 16 positioner, uanset model.

Måske lidt besværligt i starten, men – formodentligt – smart, hvis du altid bruger det samme kamera på hovedet, og blot udskifter “juletræet”.

Den såkaldte base plate , er nu blevet “side loaded”, hvilket betyder at den ikke længere skal “slides ind” bagfra, men “stilles oven p唝 og så låses fra siden. (væk fra operatør)

Smart til lette kameraer, og potentielt et problem med lidt større kameraer.

Omvendt er rutinen – med store kameraer typisk – at kamera pladen/bundpladen bliver på stativet, hvorefter “skulderkameraet” stilles oven på dette og klikkes på plads.

Igen.

Der er mange små – lette kameraer – som C300 eller FS7 derude, at “sideload” måske er smartere end den konventionelle metode.

Det er nemlig fortsat muligt at “slide” kameraet lidt frem og tilbage, så balancen kan findes.

orange.jpgCharles Montesin, Global Sales and Marketing Manager, Miller Camera Support Equipment, forklarer:

-In our continued goal towards meeting our customers needs, Miller is delighted to present the CompassX series, the most flexible and durable fluid head solution for today’s videographers and their professional requirements, starter han og fortsætter.

Læs også  Julegaven til den vildeste broadcaster

-This new series is the result of intensive user research and innovative design. We are excited to launch the CompassX fluid heads at IBC and eager to see our customers use them to their full potential, slutter han.

Miller er i den forbindelse kendt for at producere hoveder der kan tåle at få en del tæv.

Deres “mindste” CX2, er således et 0-8 kilo hoved, mens CX6 kan håndtere 0-12 kilo.

Ideen er naturligvis at de “små hoveder” kan håndtere “meget sm唝 kameraer, der jo har det med at vokse ( i vægt ) i takt med at brugerne udstyrer dem med fokus maskiner, monitor optagere og meget mere.

Hovederne er forsat relativt små med 75mm kugler i bunden, hvilket betyder at de er relativt lette at slæbe rundt på.

Kommer du op i CX8 og CX10 vokser kuglen i bunden til 100mm suppleret med flere “drag positions”, der er den supplerende måde at stramme op på hovedets “basis friktion” på.

CX18 er fortsat udstyret med en 100mm skål/kugle.

Friktion og bæreevne er dog nu oppe på max16 kilo, hvilket burde være nok til de fleste, indtil der entreres med de helt tunge kameraer.

Folk der bruger Miller, vil vide at deres CX modeller er designet til rtunge ting, mens nyheden her, har fokus på hastighed, og brugere med “vaner”.

Læs også  Flyt 1TB på 83 sekunder på en PCIe HD

Læs mere, herunder også om deres tunge løsninger heromkring

Her lidt fra IBC2017.