VR og AR studier er det nye sort

Folk der er vilde med at se dart, på TV, har sikkert bemærket at dart studier bliver stadig sjovere.

Sidste nyt på den front, er at Skyhigh TV der står bag formatet “Smart&Dart” sammen med Npo Zapp har udviklet et nyt format til broadcasteren Avrotos. ( i Holland )

Til sammen har de skabt et mixed-reality TV format, der produceres på United OB vogne.

gron-2.jpgFormatet der er en 360 graders “green screen” produktion, bruger blandt andet “optical tracking” til de seks studiekameraer, til at dække alle vinkler, suppleret med masser af augmented og virtual reality teknik og elementer.

Ideen er oplagt nok at gøre dart sjovt for børn også.

Selve konceptet bag formatet er at to hold slås om at være bedst til – blandt andet – dart, i en “dome”, der inkluderer et live publium, bevægelige 2D og 3D skærme, suppleret af den føromtate AR og VR der burde få de fleste til at blive pænt rundtossede.

Heldigvis har børn ikke den slags problemer, hvorfor de her – måske – bliver brugt som en slags test på om lidt ældre – læs voksne – kunne tænkes at blive fristet af samme principper og TV format.

Formatet, bliver ydermere optaget “live on tape”, hvilket reelt betyder at det hele produceres i “real tid” uden efterarbejde.

Læs også  TV2 siger farvel til TV sommeren

Pænt optimistisk i en AR og VR verden.

vr-4.jpgUd over de omtalte VR ting er der som pointeret også AR, der kommer i form af bunker af virtuelle 3D elementer, suppleret med virtuel tekst og fysiske elementer, og lidt til, kun afløst af at der jo også skal spilles dart.

Det hele trackes så ellers af tracking gear og punkter i et 3D univers, der – åbenbart – er hurtigt nok til at fungere i en real tids “produktion”, som dette.

Technical project manager Gerard de Vries, er glad.

Han siger:

-In the merchant navy, navigators used to plot their position by looking at the stars. Now, a tracking camera employs the same concept, except the stars have been replaced by small stickers, slutter han og hentyder til de “punkter” som kameraerne og softwaren bag, hele tiden ser. Og som de bruger til at definere XYZ rummet i denne produktion.

Remco Bogaard, der er instruktør på showet, supplerer:

-It allows us to be creative, starter han og fortsætter.

-We have complete control over which objects we want the audience to see.

EP Linda Zuidinga, fra Skyhigh TV, der er producent, fortsætter.

-The whole team is delighted that Avrotos has given us the opportunity to produce this show for them, starter hun og fortsætter.

Læs også  Snart tid til Mercur

-Mixed reality opens up a whole new dimension in the TV landscape, and we will definitely look for ways to use this technology in other programmes, slutter hun.

Vi har fundet et BTS klip fra showet, der til forveksling ligner konventionelt TV, nu bare i en VR og AR verden.

Som vi forstår det er formatet optaget som en OB produktion på en eller flere United OB vogne.

Skyhigh TV showreel from Skyhigh TV on Vimeo.