Amazon laver første multi sæson aftale

Hvis du ikke lige kender Amy Sherman-Palladino og Daniel Palladino, er det et par såkaldte creators med et par særdeles heldige TV serier bag sig.

Serier der alle har en ting til fælles.

De startede med at være gennemtænkte og endte som kritiker successer.

Og seerne fulgte med.

smile.jpgSom eksempel har både Amy Sherman-Palladino og Daniel Palladino været inde over Gilmore Girls, der som bekendt er stoppet, hvorfor Sherman-Palladino flokken nu er taget videre til Amazon.

Der får de to nu lov til at fungere som Executive Producers på en ny Amazon Original, der – som vi forstår det – starter med at være en såkaldt “multi sæsons” aftale, der betyder at serien, allerede fra starten af er aftalt til at blive flere sæsoner lang.

Serien, der hedder “The Marvelous Mrs. Maisel”, er en af de fem piloter, der som – vi forstår det – ( næsten med sikkerhed ) gik videre og som derfor formodentligt “bliver til noget” med det forbehold at “The Marvelous Mrs. Maisel” allerede nu er blevet til mindst to sæsoner.

probs1.jpgOg selv om at piloten skulle være til at finde på Amazon, er den desværre geoblocket til kun at kunne opleves i USA.

Vi er dog pænt sikre på at den kommer hertil landet, lige om snart, nu hvor serien med sikkerhed bliver til noget.

Joe Lewis, Head of Comedy, Drama and VR, Amazon Studios, glæder sig i hvert fald.

Læs også  BBC udvikler indhold til young Africans

-Amy and Dan are brilliant. Everything they create has such an incredible vision behind it. On top of that, they”™re wonderfully funny and smart people. Also, Amy has the best hats in show business, starter han og fortsætter.

-We”™re excited about the next two seasons of “The Marvelous Mrs. Maisel” with them and, with this deal, we can”™t wait to do a lot more together, slutter han og ser ud til at løfte sløret for at aftalen med de to kreative er længere end de – foreløbigt – to sæsoner der er aftalt om – hylende sjove – “The Marvelous Mrs. Maisel”.

gron-3.jpgMotivationen bag serien, skulle efter sigende være at piloten er blevet utroligt godt modtaget, da 93 procent af dem der har set serien har givet den en rating på 4.9 i snit ud af 5,0 mulige.

Sherman-Palladino er også glade.

De siger:

-The team at Amazon has allowed us to have Dwight Eisenhower and John Kennedy as our presidents for the next few years and for that we are eternally grateful, starter de og fortsætter.

-Amazon is the future of television and we are thrilled to tag along for the ride, slutter de.

Har du ikke fået set de korte klip fra “The Marvelous Mrs. Maisel”, der findes rundt omkring, foregår den i 1958 i New York City hvor en kvinde “der har det hele” pludselig intet har.

Hendes mand pakker en dag en kuffert og forklarer at han flytter nu, og at det er kvindens skyld.

Læs også  DR kan stadig det der med seere

Det ellers “perfekte” liv, de to børn og den lækre “Upper West Side apartment”, er pludselig på vej til at ligne en fjern fortid, da kvinder der i 1958 jo ikke ligefrem gik ud og fik sig et job som – noget som helst – dengang.

bryllup.jpgDet finder hovedrollen “Midge” sig dog ikke i, da hun finder ud af at hun er skide sjov, og ingen problemer har med at få folk til at grine med, når hun står på en scene.

Som vi forstår det, hjælper det gevaldigt da hun smider overdelen som en del af hendes show, da hun er ved at blive opdaget.

Kort derefter begynder et liv hvor hun optræder i alt fra “nightclubs in Greenwich Village” til alverdens “stand-up comedy” huse, i New York, hvor hun ender som en del af “det cirkus” Johnny Carson var i den periode. ( historien er delvist autentisk, red. )

Serien er – ikke overraskende proppet til kanten med folk der allerede har gjort det godt i blandt andet historiske serier.

Se derfor frem til Michael Zegen, som du kunne kende fra “Boardwalk Empire”.

Han er såmænd hendes mand, der – cirka – bliver udkonkrureret af Tony Shalhoub (som du kender fra “Monk”), selv om at han spiller hovedrollens far.

Marin Hinkle (fra “Two and a Half Men”) spiller hendes mor.

Sherman-Palladino startede i sin tid med at skrive “Roseanne”, engang i sæson 3.

Læs også  NENT Group har købt UEFA Euro 2020

Det blev til hele fire sæsoner med den serie før hun tog videre.

Videre var til “Gilmore Girls”, som hun både var creator, writer og EP på.

På det sidste har hun været forbi “”The Return of Jezebel James” og “Bunheads”, endeligt suppleret af 2016 versionen af “Gilmore Girls to Netflix”, der endte som en “four-part miniseries”, der åbenbart ikke fortsætter.

Daniel Palladino der ligeledes har været forbi “Roseanne”, og senere “Gilmore Girls”, ser ud til at have fulgt Sherman-Palladino i lige linie, da han også var forbi “The Return of Jezebel James” og “Bunheads”.

Efternavnet ser ud til at have en betydning her.

Palladino var dog EP på “Family Guys” først to sæsoner, før “Roseane”. En serie han vendte tilbage til i 2012-2013, hvor han fungerede som “consulting producer” på den samme serie.

Han instruerede to ud af de fire episoder til Netflix af “Gilmore Girls” og ser sammen med konen ud til at kunne garantere at “The Marvelous Mrs. Maisel” bliver en pænt heldig serie.

Her promoen for de piloter der blev “til noget”, og som derfor – måske – bliver til serier.

Som vi husker det, tilbyder Amazon deres kunder uden for USA at se piloterne i løbet af efteråret.

På det tidspunkt er det som regel besluttet hvad der skal ske med dem.

Hvilket dog ikke gør dem mindre relevante at se på.