Apple TVet ryster gryden

Krigen mellem operatører som specielt Amazon og Apple om stream markedet, ser ud til at flade ud til forbrugernes fordel.

Folk er nemlig – igen – begyndt at se Apple TVs på Amazons site.

Noget der ikke har været muligt de sidste to år.

noget1-5.jpgÅrsagen – der ikke er officielt bekræftet – men som sagtens kunne tænkes at være at Amazon Prime ( deres stream tjeneste ) ikke – tidligere fandtes – på Apple TVs brugerflade, hvorfor Amazon ikke mente at forbrugerne skulle kunne købe Apple TV hos Amazon.

Så nu hvor det så – igen – er blevet muligt at købe Apple TVs på Amazons site, er forventningen at Amazon Prime snart vil optræde på Apples TVs.

I hvert fald i USA.

Rygterne er ganske konkrete i den forbindelse.

Forventningen er nemlig at Amazon Video/Prime åbner op for at kunderne kan se med på et Apple 4K TV, fra idag, hvor der er premiere på NFL formatet “Thursday Night Football”, som Amazon rigtigt gerne vil have en masse til at se med på.

frankrig.jpgNyheden, der ikke er bekræftet endnu, da den nødvendige Amazon Prime App end ikke er til at finde endnu ( måske i aften USA tid ), er omvendt allerede blevet fulgt op med andre nyheder, der understreger at Apple rammer rigftigt med deres nye TV boks.

Læs også  Lidt tal fra NAB2017

Canal + Group, der mest er til at finde i Frankrig åbner således idag op for at kunder kan få adgang til deres arkiv og nyeste film og serier i 4K Ultra HD på et Apple TV.

Indtil videre er det lidt usikkert hvad det reelt betyder.

Sikker skulle dog være “Live events”, der hos Canal + betyder sport i “Ligue 1″ nu i 4K UHD, suppleret med “Original Canal + produktioner”, i UHD, suppleret op med at en del af kataloget nu ligeledes vil være til at finde i herlig UHD, der på et Apple TV bliver “konverteret” til HDR, på de TV der kan håndtere dette farvespectrum.

Blandt de sikre ting i Frankrig skulle være “Le Bureau des Légendes” og “Kaboul Kitchen”, der begge er Canal + Originals, der snart bliver opdateret med “Versailles”, “The Young Pope” ( co med Netflix), “Jour Polaire” og “Les Guerriers de l”™Ombre”, der alle bliver til at opleve – pænt eksklusivtr på Apple TV – i HDR midt i oktober.

Forventningen er at der vil være voldsomt meget mere UHD indhold senere på året.

amazondims.jpgTiltaget bliver lanceret som en “kanal”, der – selv om at det ville være mærkeligt – kunne tænkes at være flow TV.

Vi tror det ikke, men erkender ikke at vide det.

Læs også  Minitech HUB

Det eneste Canal + kræver er at du har en garanteret 20 Mbit/s forbindelse. Ellers kan du ikke se med i UHD.

Apple selv kræver 25 Mbit/s til deres film indhold, så uanset hvad, er kvaliteten/båndbredde forbruget vokset heftigt på et Apple TV.

Amazon har forresten netop nu løftet skøret for at deres Fire TV nu også er et 4K, og at indhold i 4K nu begynder at blive en fast del af hverdagen med Amazon.

Enheden kommer først sidst i oktober, hvorfor det kan være at Amazon først åbner op for 4K NFL på dette tidspunkt.

Omvendt har der verseret en del rygter de sidste par uger, om netop idag hvor “NFL torsdage” her premiere, hvorfor det “sagetens” kunne ende med at Amazon åbner op for en app på et Apple TV, og så håber på at andre kunder – der ikke kunne finde på at investere i et Apple produkt – i stedet vælger det kommende Fire TV, der også kan håndtere 4K Ultra HD i HDR.

Prisen, der skulle ende på 69.99 dollars eller pund, er i hvert fald prissat et helt andet sted end Apples TV.

Marc Whitten, der er Vice President, Amazon Fire TV, siger:

-The all-new Fire TV delivers a great entertainment experience with the best picture quality on a Fire TV, 4K Ultra HD, HDR, and an unbeatable selection of content ““ all at an affordable price, starter han og fortsætter.

Læs også  Sport som SVoD

-With Alexa ( Amazon Echo Wireless Home Speaker, red. ), the new Fire TV makes it easier to navigate content and discover great movies and TV shows, all by using your voice, slutter han og når lige at nævne at deres kommende Fire TV kommer til at basere sig på en 1.5 Ghz quad-core CPU, med dual-band 802.11ac Wi-Fi, og at der er support for BBC iPlayer ( kun i UK), Amazon Prime Video, Netflix, YouTube, ITV, Curzon og UKTV Play, ligeledes i England.

Vi har lige fundet en promo for “Le Bureau des Légendes” ( sæson 3 ) og “Kaboul Kitchen” så du kan se hvor heldige de er nede i Frankrig.