DR2 viser vejen med nyt program om familien

Klicheerne står som bekendt i kø, i debatten om hvad en rigtig familie er for en størrelse.

Således også begrebet “En rigtig dansk familie”.

fgam3.jpgDet tager DR2 nu til efterretning, hvorfor de har besluttet sig for at undersøge hvad en sådan størrelse egentlig er for noget.

I bedste DR2 stil, er der dog tale om et “nyt kunstprojekt, der kigger på hvordan “En rigtig dansk familie” rent faktisk ser ud.

For at kunne definere det, har engelske kunstner Gillian Wearing sammen med Kunsthal Aarhus og Statens Museum for Kunst besluttet sig for at “teste” hele “500 danske familier”, der ender med at blive til en “rigtig dansk familie”, hvorfor denne bliver “støbt i bronze”.

fam4.jpgGillian Wearing, har tidligere gennemført det samme projekt i Birmingham og i Trento, der findes i England og i Italien.

I begge tilfælde har han også der, fundet “en helt almindelig familie”, og støbt denne i bronze.

Den danske familie er dog ikke fundet endnu, hvorfor DR2 kan tage seerne med ud til casting i de 14 byer, hvor 500 familier har tilmeldt sig til projektet.

fam5.jpgOg selv om at det ikke er en TV quiz, er der – naturligvis – stadig et “panel” der skal vurdere hvilket familie er den mest rigtige familie.

Flemming Hedegaard Larsen, der er kanalchef siger:

Læs også  DR vinder suverænt i egen undersøgelse

-Programmet er ikke et talentshow, men en hyldest til det, vi holder allermest af – nemlig vores familie. Samtidig er projektet en spændende anledning til at debattere vores forskellige familieformer i dag og hvilke familieværdier, vi gerne vil bringe videre til kommende generationer. Det gør vi helt konkret ved at følge, hvordan fem uafhængige paneldeltagere finder frem til den danske familie, der skal udødeliggøres som et kunstværk, slutter han.

fam6.jpgFormatet der blot er blevet til tre programmer, følger fra starten af 10 familier, der er “blevet udvalgt til finalen”.

Selv om at ingen ved hvem der vinder, kan seerne allerede nu glæde sig til mange forskellige “familie typer”.

For eksempel “kernefamilier” eller “den sammenbragt familie”, “alene-forælderen”, “parret uden børn” og “storfamilien med flere generationer under samme tag”.

fam7.jpgFlemming Hedegaard Larsen forklarer videre:

-Deltagerne i panelet er kommer på en utrolig svær opgave med at finde én familie, når der findes så mange familier og måder at være familie på. Men processen åbner op for interessante spørgsmål om, hvad der skaber en familie, og giver et særligt indblik i de mange forskellige familieformer, der findes i Danmark i dag. Jeg håber, programmerne får os til at tænke over, hvorfor vi har indrettet os i vores egne familier, som vi har, slutter han.

Læs også  True Award uddelt

fam8.jpgDe 500 familier, der er med i ekseperimentet “En rigtig dansk familie”, kommer fra Hillerød, Nexø, Slagelse, Næstved, Rødby, København, Billund, Aarhus, Herning, Aalborg, Thisted, Haderslev, Esbjerg og Odense.

Og nu hvor der – åbenbart – er fundet en vinder, kan vi alle sammen glæde os til at se “En rigtig dansk familie” i bronze, der bliver afsløret den 13. oktober på Statens Museum for Kunst.

fam9.jpgStatens Museum for Kunst åbner ydermere op for udstillingen “Gillian Wearing ““ Family Stories”, der handler om “familien”, herunder “processen med at finde frem til En rigtig dansk familie”.

DR2 har premiere på formatet den 2. oktober.

Panelet der har udvalgt den rigtige familie er:

Henrik Marstal, musiker, forfatter og debattør.

fam2-2.jpgEva Agnete Selsing cand. mag i filosofi og kommentator for Berlingske.

Mikkel Bogh mag. art i Kunsthistorie og direktør hos Statens Museum for Kunst.

Kasper Elbjørn, cand. scient. pol. Medstifter af Cepos

Mai Heide Ottosen, Ph.D. i sociologi