GoPro prøver med Fusion

Hvis du fortsat ikke har fået set markedsførings materialet for Fusion, kan du godt begynde at glæde dig.

GoPro ser nemlig ud til at have gjort det igen.

Sidste nyt fra dem, er deres kommende Fusion, der er GoPros forsøg med VR & 360 grader og lidt til.

Før du går ned i butikken skal du dog lige gøre dig klart at dette kamera ikke er til at få fingrene i, og at de optagelser du ser i promoen – måske – slet ikke er lavet på et sådan kamera.

Dette fordi det end ikke har forladt laboratoriet endnu.

forsoiden.jpgKameraet, der skulle komme på gaden den 30. november, har ydermere det “indbyggede” problem, at det ser ud til at betyde at de to optikker, der – i følge markedsførings materialet “stitcher” asynkront, og derfor pænere, end ikke kan “se” 180 grader “bredt”.

Konstruktionen er simpelthen i vejen, hvilket dog ikke ser ud til at have forhindret kameraet i både at fungere i 360 grader, ganske som det også ser ud til at kunne skabe den sjove effekt “Little Planet”, der – kort fortalt – betyder at det er muligt at se “hele horisonten rundt”, og derfor få jorden til at se meget lille ud.

Deraf navnet.

Læs også  Tiden er nået til HDMI 2.1

I den forbindelse er det på sin plads at pointere at alle konkurrenterne har en række problemer – eller udfordringer – på netop dette område.

Producenter som Kodak, der – næsten – er ude med et andet kamera, der – næsten – kan alt det som Fusion lover at kunne til december, kan som eksempel ikke “live stitche”, hvilket Fusion forresten heller ikke ser ud til at kunne.

I hvert fald ikke med 25 billeder i sekundet.

Som du kan se på en af de 3 film vi har fundet, er der en af dem, hvor det ser ud til at folk bevæger sig med “tegneserie hastighed”.

bagsiden-5.jpgDet gætter vi på er hvad dette kamera kan håndtere live.

Alt andet kræver efterarbejde, hvilket ikke betyder noget, for de fleste.

Dem der ønsker at livestreame 360 grader bliver dog nødt til at findes sig noget andet gear.

På samme måde er “Little Planet” optagelser igen kun muligt at forestå i efterarbejdet.

Og de 360 graders kameraer der – kunne formodes at have hurtig nok hardware, er end ikke forberdt på sådanne kreative billeder.

GoPro, der oprindeligt annoncerede Fusion tilbage på NAB2017, har i den forbindelse andre udfordringer.

Når det først bliver muligt at få fingre i deres nyhed fra den 30. november er det jo ret tæt på CES2018, der med garanti går amok på VR og AR og dermed 360 grader.

Læs også  Kineserne kommer nu med glas

Og hvis der nu kommer en “masse” kameraer der rent faktisk har computere der er kraftige nok til at livestitche i 25fps, og som – måske – kan lave “Litte Planet” optagelser live, kunne en del af GoPro Fusion kunderne gå hen og blive lidt mobsede.

Igen.

Der er stort set intet ude om nyheden, andet end at det kommer sidst i november, er vandtæt ned til 16 fod under vand, og at det er et 5,2K kamera, der – forresten – allerede er blevet overhalet mange gange, af blandt andet Kodak, der er ude med et ( næsten ) 8K ( stills ) VR/360 graders kamera, som du – forresten – heller ikke rigtigt kan få fingre i.

Det er dog muligt at finde i USA og i Japan, og i et par EU lande, så det er altså meget tættere på, end det kommende Fusion.

Her de heldige promofilm, der – forresten – heller ikke ser ud til at indeholde noget egentligt SloMo, hvilket man må formode er en del af hvad et moderne VR kamera, kan idag.

Det er muligt at forudbestille her