Arri vinder Emmy for deres Alexa

The Television Academy har netop annonceret at Arri står til at modtage en Emmy for deres Alexa ved det 69. Engineering Emmy Award show.

Som altid med Engineering Emmys, er det ikke noget pressen taler om, da der jo – som regel – kun er ganske få spillere eller andre kendte der møder op.

studie1.jpgHeldigvis er vi en del professionelle der – det til trods – spidsr ører, hver gang der falder et par tekniske Emmys af.

The Television Academy mnotiverer deres deres pris til Arri på følgende måde:

-The Arri Alexa camera system’s digital imaging capabilities, along with its completely integrated post production workflow, represent dynamic and transformative television technology. The tool’s original features, including its cohesive color pipeline, onboard recording of both raw and compressed video images, and easy-to-use interface have contributed to the television industry’s widespread adaption of the technology, slutter de.

Og det er Franz Kraus, Executive Board Member of AR Arri RI, responsible for technology, glad for.

Han siger:

-This prestigious award especially recognizes the hard work of the Alexa core team of engineers, who started almost two decades ago in the digital intermediate days, designing the Arri Laser and Arri Scan. They brought all of their accumulated knowledge and experience to the Alexa camera project, thus implementing the much-appreciated cinematic look of the Alexa. We are very grateful for this very special acknowledgement of the Television Academy, slutter han.

Læs også  Hulu oplever ekstrem vækst

studio2.jpgDr. Joerg Pohlman, Executive Board Member of Arri, responsible for the operative business, supplerer:

-We are very thankful to the Television Academy for their esteemed recognition. Since its inception, Arri has prided itself on being a long-term professional partner to the global film and television industries. This commitment will continue to drive us in the future and we look forward to many more years of successful collaboration, slutter han.

Selve Alexa kameraet er i den forbindelse ved at være en gammel hest.

Kameraet og principperne bag dette er nemlig fra 2010.

Kameraet, principperne og den interne teknologi er dog blevet opdateret heftigt lige siden, hvorfor huset – selv om at det nu er over 7 år gammelt – såmænd er fuldt opdateret til at fungere efter hensigten her i 2017.

Og da der ikke kom et nyt hus, på det netop afholdte IBC, ganske som der ingen rygter var på NAB, kunne det tænkes at huset mindst kommer til at leve et år til, før der kommer en “Alexa 2″.

Blandt de nyere ting der er optaget på Alexaer, er “The Handmaid’s Tale”, “The Night Of”, “Veep”, “Big Little Lies” og naturligvis “Game of Thrones”, ganske som “Man in the High Castle”, og nu også “Mozart in the Jungle”, “Insecure”, “Modern Family” og andet.

Læs også  Så kom det der Apple TV+

Alexa kameraerne er for de flestes vedkommende opgraderbare, og kan således købes i en “grund konfiguration”, der kan opgraderes – nærmest – i det uendelige.

Indmaden findes nu også i det lille og særdeles populære Alexa Mini, der siden er blevet suppleret med Alexa SXT Studio, der til forskel fra alle andre moderne “video kameraer” er født med en optisk viewfinder, ganske som filmkameraer var det i en ny fjern fortid.

Denne Engineering Emmy Award til Alexa er i den forbindelse ganske sjov, da Arri netop fylder 100 år som virksomhed, hvilket – vi var et par stykker – der havde forventet betød at der kom et “Alexa 2″ i år.

Det ser dog ikke ud til at være tilfældet.

Arri er fortsat et såkald familie ejet foretagene, der laver produktionsudstyr til alt fra Hollywood til helt almindelige TV producenter.

Prisen bliver overrakt den 25 oktonber på the Loews Hollywood Hotel.