DR K vært fundet på Facebook

DR ser ud til nu at finde deres værter på Facebook.

Noget der skete i tilfældet med Sonja Stockmarr, der egentlig gik og var optaget af arbejdet som arkitekt, men som åbenbart endte som vært på DR K.

Og da DR selv synes det er ret sjovt, har de inviteret hende og Tine Gøtzsche til at diskutere, “hvad der skaber en god vært”.

arkitektven.jpgBare rolig.

Det er nemlig ikke til “TV”, men derimod en del af Kulturnatten, hvor DR på Dab In, lader de to værter tale sammen om rollen som vært, både som en ny en af slagsen, og en endog særdeles erfaren en af slagsen.

Sonja Stockmarr, der på DR K blandt andet taler om “Fremtidens drømmeboliger: Min bæredygtige oase” i et format der formodentligt hedder det samme.

Planen på Dab In, er ikke overraskende at de to værter skal interviewe hinanden, blandt andet om deres “oplæring” og hvad de selv mener “fungerer godt på skærmen”.

Det er dog ikke kun de to værter der ved noget om at være værter.

Redaktør på “Fremtidens drømmeboliger” Else Bro Thuestad, supplerer:

-Værtsrollen er et håndværk, man skal lære. Det er en lang proces at forme en vært, og Sonja er helt ny i den proces. Derfor kunne det være sjovt at vise nogle klip fra hendes casting, slutter uden at love at det bliver tilfældet på selve Kulturnatten.

Læs også  Nent prøver med endnu en dok serie

Har du forresten ikke fået set noget af det Sonja Stockmarr laver, så rejser hun rundt og besøger “banebrydende og personlige hjem” for DR K, hvor hun “finder inspiration til, hvordan fremtidens drømmehjem kan se ud”, som DR skriver det.

dame1hoj.jpgDR K søgte i foråret efter en vært til et “program om arkitektur”, og efter en smule research på Facebook, mente flere at Sonja Stockmarr, var værd at prøve af som vært.

Hun gjorde det så godt at hun løb med jobbet.

Og det er hun glad for:

-Det har været fantastisk at opleve, hvor professionelt det bliver håndteret. Værtsrollen er jo et håndværk, så det har været rart at arbejde med nogen, som har troet på, at jeg kunne det håndværk, starter hun og fortsætter.

-Jeg har som arkitekt og projektleder præsenteret mange projekter. Så jeg har været vant til at være på, men ikke foran et kamera. Det var en stor forskel, fordi der ikke var den umiddelbare reaktion fra et publikum, slutter hun.

Skulle du tro at det betyder at hun også næste år laver en serie arkitektprogrammer, tager du forresten fejl.

I løbet af 2018 er Sonja Stockmarr nemlig tilbage på skærmen, denne gang bare i en serie om “Fremtidens transportmidler”, hvor “Sonja kigger på transporttyper og infrastruktur”, i følge redaktør Anja Hauberg.

Læs også  Kodak Ektachrome kommer igen

Der siger:

-Vi har en tommelfingerregel om, at værterne skal have en baggrund i stoffet. Det sikrer en dybde hos værten og ikke bare hos de medvirkende i programmerne, slutter hun.