JVC har gjort det ingen troede var muligt

En af det features ingen eller stort set ingen, har tænkt over, på det sidste, ser ud til at være en måde at sende HD over IP, uden at budgettet går amok.

Og sådan lidt i det skjulte ser det nu ud til at JVC, har rodet med netop dette problem, og fundet en løsning, der faktisk er pænt relevant.

De har kort og godt opfundet og frigivet et trådløst ukomprimeret “IP Transmissions System”, der leverer HD som IP.

ipmir.jpgTiltaget der bliver frigivet i samarbejde med Peplink, der er vant til at garantere 100 procent leverings sikkerhed, da en af deres kunder ser ud til at være MotoGP, og som åbenbart er eksperter i “SD-WAN bonding”, der er den protokol video-over-IP arbejder ud fra.

Stadig.

Den ProHD Wireless Bridge, som JVC er ude med, er – som vi forstår det – et stand alone produkt, der virker med JVC, men som – enten – også virker med alle andre eller som kan “genopfindes” til andre formater.

Vi tænker at nyheden er pænt heldig i forhold til remote kameraer, der nu kan styres over IP, mens de sender video over IP hjem til afviklingen, suppleret af trådløse kameraer, der problemfrit kan løbe rundt og sende IP hjem i stedet for video, der bliver ødelagt af at blive sendt “hjem”.

Læs også  JPEG XS kommer til IBC2019

JVC selv, vurderer at denne/deres IP løsning er heldig til news, sports og events, hvor netop mobilitet er vigtig.

Peplink der rent faktisk bruger en multi GSM kort løsning, garanterer det til trods at deres signaler kommer igennem, nærmest uanset hvad og at multi 3G/4G/LTE + Wi-Fi nu kan bruges i tidligere usete kombinationer.

Og da Wi Fi – som eksempel – findes i op til 1Gbit/s, er det muligt at medbringe eget wi-fi og så ellers arbejde i et “lukket” system, der måske endda lever uden for de bånd hvor der er meget trafik.

ProHD Bridge, er ydermere skruet sådan sammen at uplink og SpeedFusion skaber deres eget virtual private network (VPN) hvilket – igen – tillader at ProHD Wireless Bridge lever i blandede miljøer hvor alle streamer, snakker telefon eller andet, som det jo kan opleves på live broadcasts, sports eller andre venues.

bil-6.jpgSpeedFusion, der er en del af Peplinks teknologi kan ydermere bruges med JVC Command Centre, der er en del af/tilkøb til ProHD Bridge, hvorefter det er muligt at bruge kameraer og andet i nye sammenhænge, som – for eksempel – geografisk location og andet.

Eneste ærgelige detalje er at ProHD Bridge først kommer engang næste år ( i foråret).

Omvendt er de første trådløse IP systemer altså på vej, hvilket er værd at tage med i overvejelserne hvis der produceres med finber eller Coax, suppleres at trådløse systemer, der – ønskes opgraderet – til fiber og dermed IP.

Læs også  Farverigtighed

Igen.

Når dette – og andre – systemer kommer, vil det være muligt at arbejde “end-to-end IP”, med JVC gear.

Og gad vide om der ikke snart – eller efterfølgende – kommer tilsvarende produkter fra enten samme producent, eller fra andre, der ikke er født til bestemte producenter.

JVC, der længe har tilbudt “sære” “IP-connectedede ENG kameraer”, har ikke desto mindre fat i den lange ende med det her produkt, der ser ud til at introducere trådløs IP produktion på et niveau, der er værd at holde øje med.

En del af JVCs fokus har i samme omgang været fokus på FTP file transfer direkte fra deres kameraer, hvilket er pænt modsat alle andre der satser på Cloud baseret produktion.

Omvendt er det jo ikke særligt svært at skifte fra “FTP til hjem” – til – “FTP til skyen”, som eksempel.

JVC er i den forbindelse kendte for deres indbyggede encodere, der giver en “høj” transmissions kvalitet, suppleret af deres Zixi error correction, automatic repeat request, og variable bit rate (VBR), der kan kontrolleres.

I den forbindelse virker deres ProHD Bridge, langt mere interessant.

Som eksempel er der nu indbygget to-vejs/kanals IFB communication, hvilket betyder at der nu er “intercom” via den IP forbindelse der kan monteres på et kamera. ( der vist nok skal hedde JVC – med denne løsning – indtil videre, red. )

Læs også  Canon vil også

Slutteligt ser JVC ud til at have bemærket at skyen er blevet et salgs parameter.

Derfor er de også på vej med JVCVideoCloud.

Denne kan du læse mere om her

Vi har fundet en latin amerikansk forklaring på hvad systemet kan udvikles til.

Vil du læse videre hos Peplink, gør du det her

JVC, har en pænt uforståelig side om emnet her hvor noget tyder på at de har forsøgt sig i Latin Amerika med dette system, de ellers kun mener er til Europa.

Her en promo for dette, naturligvis på klingende spansk.