Optimistisk kulturminister

Mette Bock, der er kulturminister, har netop forklaret en måbende presse at hun da synes at det ville være fint, hvis DR “sender” alle deres produktioner målrettet børn og unge, “de steder, hvor brugerne er”.

Og da det ikke er på DR, synes hun at DR skal sende deres produktioner på YouTube og Netflix.

Som udgangspunkt er hun dog “ligeglad” med “platformen”, bare flere børn og unge kommer til at se de åh så dyre indhold til “danske børn og unge”.

De skal i følge ministeren nemlig have muligheden for at “se public service-programmer på de platforme, hvor de ser TV”.

Dermed tyder noget på at den liberalt orienterede kulturminister håber på end – om muligt – endu kraftigere – underminering af DR, der som institution allerede har det svært.

antenerne_stor.jpgMette Bock lover i den forbindelse at der – potentielt – kommer til at ske “meget” når det kommende medieforlig skal aftales.

Som enkelte gættede på, ved pressemødet igår, er ambitionerne at DR skal fravristes alt det indhold som ministeren synes skal ud på andre platforme, suppleret af at DR skal begrænses i forhold til hvad der må findes i deres programflade, ganske som at det – måske – bliver revideret hvad DR kan tillades at producere, nu hvor det jo er en PBS broadcaster, der ikke må konkurrere med de kommercielle aktører.

Læs også  DF vil ændre dansk film radikalt

Som ministeren siger:

-Jeg er ret overbevist om, at vi kommer til at diskutere, hvor man skal kunne tilgå det public service-indhold, som vi er fælles om at finansiere. For hvis virkeligheden er, at børn og unge er nogle andre steder, så er spørgsmålet, om ikke man i stedet for at tænke fra institutionen og ud, skal tænke fra borgerbehov og så sørge for, at indholdet er de steder, hvor borgerne er, sluttede hun i følge Politiken.

Kulturministeren går dog ikke så meget op i hvor DRs ting “bliver sendt”.

Hun er “derimod optaget af, at danskerne faktisk møder alt det danske kvalitetsindhold, der bliver produceret”, hvilket de – åbenbart – ikke gør på DRs platforme.

Ministeren, der siden maj, har rejst rundt for at “tale med borgere om fremtidens medier”, mener nu at vide at de unge og børnene føler sig svigtet over at de ikke kan finde DRs indhold på YouTube og Netflix.

Så det vil hun gerne ændre ved det kommende medieforlig.

Dette tiltag, eller forslag forventes ydermere at blive suppleret med en række tiltag der “slanker DR kraftigt”, suppleret af væsentligt flere penge til og friere regler for public service pulje produktioner der – potentielt – ender med at kunne sendes brudt af reklamer, på kommercielle TV kanaler, der dermed også får lettere ved at søge pengene.

Læs også  TV miljøet taber omsætning

Som landets producenter dog håber på bliver “flyttet” ud til selskaberne, og væk fra broadcasterne, da produktionsselskaberne selv synes at det er der ideerne kommer fra.

Mette Bocks “Antennerne ude” tiltag, som du kan læse mere om her, kan således se tilbage på 4500 kommentarer, som befolkningen har givet ministeren med på hendes vej.

Ganske morsomt er der pænt mange der gerne ser mere “kvalitetsindhold som nyheder, kulturindhold, dokumentarstof og børne- og ungestof” i deres TV, eller på DRs andre platforme.

Noget ministeren også håber på kan realiseres.

Vi har fundet et par klip hvor ministeren taler med kulturpersonligheder og selv forklarer mediefremtiden.