Danmark er streamer nummer 2 efter USA

I takt med at forbrugerne kaster sig over SVoD, der herhjemme kendes som streaming, udvikler markedet sig.

Sidste nyt på den front, og det er så en tendens der er ved at være udbredt i USA, og på vej her i landet, er at udbydere – læs TV distributører – nu er begyndt at “bundle” tjenester, på deres eksisterende tjenester.

Og nu hvor Danmark er det andet mest gennem SVoDede land, kun overgået af USA, er det oplagt nok også en udvikling vi er på vej til at kunne opleve her i landet.

Hvordan fungerer “bundling” så.

Det er ganske enkelt.

2-9.jpgTV distributører, der allerede tilbyder 30-100 kanaler til deres kunder, er – som vi er begyndt at se det her i landet – begyndt at tilbyde streamtjenester “oven i” de kanaler de allerede distribuerer.

Trenden der er amerikansk er omvendt allerede ankommet hertil landet, hvor blandt andet YouSee er begyndt at bundle Cmore, HBO Nordic eller andet med deres eksisterende tilbud.

I den forbindelse vurderer en netop sluppet analyse at netop denne “trend”, med at bundle en eller flere SVoD tjenester ovenpå eksisterende kanal tilbud, er det nye sort, og netop hvad forbrugerne efterspørger.

Forventningen er ydermere at det rent faktisk kan stoppe en del af den seer-sivning, der ellers er pænt udtalt for tiden.

Læs også  HBO på vej med Norsk serie

Tallene, der kommer fra Ampere Analysis research, vurderer at op imod 25 procent af Netflixs kunder – i Europa – alllerede har suppleret op med andre streamtjenester.

Deres tal kigger på Amazon Prime video, som 25 procent af Netflixs kunder åbenbart har investeret i.

Og mens der er 71,6 procent af de amerikanske husstande der nu har en eller flere streamtjenester, er vi her i landet, endelig nået til 2. pladsen, med 69,9 procent af landets husstande, der har adgang til en eller flere tjenester.

3-5.jpgDermed tyder Ampere Analysis researchs tal på at vi nu er løbet fra Sverige, hvor “bare” 66 procent af landets husstande har en eller flere SVoD tjenester.

Ampere Analysis vurderer ydermere at halvdelen af de husstande, i de ni ud af 13 markeder de har undersøgt nu har to eller flere tjenester, hvilket her i landet betyder at – omkring halvdelen af det totale antal stream aftaler, der er oppe på 1,36 millioner – her i landet – er en del af en “2 eller flere” streamtjenester i den enkelte husstand.

Som en relevant detalje viser det sig nu at nationer som Spanien for alvor er begyndt at rykke og at der nu er 51,5 prodcnt af landets husstande der har en streamtjeneste.

Læs også  DRs Herrens Veje kigger forbi til oktober

Tilbage i Q3 i 2015, var der bare 14,1 procendt der vidste hvad Netflix er for en størrelse.

Nationer som Polen og Italien er tilsvarende begyndt at rykke på sig.