Adobe nyhederne er pænt vilde

Adobe har netop sluppet nyeste opdatering til deres Creative ( Cloud ) suite.

Og selv om at det er alt for omfattende at komme ind på alle de nye features her, er der alligevel et par stykker der virkeligt springer i øjnene.

4bil.jpgSpecielt deres Cloak nyhed, er potentiel relevant i mange sammenhænge.

Denne feature, der stadig er lidt tung – indkrans hvad du vil fjerne, billede for billede i Photoshop – og cloak i et andet stykke software, er jo lidt langsomt.

Omvendt ser det nu ud til at være blevet så klogt at du nu kan fjerne mennesker fra dine optagelser, hvis relevant, eller opdatere eksisterende billeder med ny grafik.

Mere eller mindre i en arbejdsgang.

Noget post hus folket tidligere har skulle forbi en del “stykker software” for at kunne klare, kan nu klares med lidt hurtigt “maskeri” i et program, og en rendering i et andet program.

sonic.jpgDet er dog ikke den eneste store nyhed, fra Adobe MAX.

Cloak, der i den forbindenlse er såkaldt “content-aware-fill for video”, er i den forbindelse “bare” et billede på hvor Adobe er “på vej hen”, suppleret med at Cloak allerede virker idag.

Og hvis videoen herunder ikke lyver “for meget”, er det nærmest bare et spørgsmål om at maske lidt, hvorefter ting der er i vejen er væk.

Læs også  Freefly kan også

Som vi forstår det, er der dog tale om en slags “Sneak Peek”, der burde virke med den nyeste opdatering, men som altså virker “endnu bedre” med næste opdatering.

sonic4.jpgCloak kan forresten også bruges på VR eller 360° videoer, hvilket betyder at det er muligt at fjerne stativ eller hvad der nu er under 360 graders kameraet, i princippet som en “auto funktion”, der kan tilføres alle optagelser, automatisk når de skal redigeres, eller – potentielt – som en live feature, der omvendt må formodes at kræve en heftig maskine.

En anden nyhed er Adobes hej til lyd, der nu opgraderes med “SonicScape”.

Her er der igen tale om et lyd redigerings værktøj, der omvendt er født til at “visualisere” ( med lyd !) 360° video med “color particles”.

Disse kan – som vi forstår det – ikke redigeres med ind i videoen, men bruges derimod “kun” til at sørge for at lyden kan “gennemskue” hvor lyden er henne på alt fra en telefon til en computer eller et TV.

SonicScape kan også skabe flere afarter af et “wireframe overlay”, så editorer kan “flytte” lyden derhen hvor den skal være.

sidevinder.jpgI princippet igen “kun” målrettet 360 graders video.

Gad vide hvad der ville ske, hvis dette værktøj bliver brugt på 2D video.

Læs også  Få AI i dit videobibliotek

Der er uanset en række “ambient sound FX” effekter i nyheden, der – det er jo muligt at teste uden at købe – kunne tænkes at være netop det du leder efter.

Slutteligt viste Adobe Sidewinder frem.

Her sparker de igen til alle der ligger ned og tænker konventionelt.

Projektet er orienteret imod 360° video”™er, der stadig er herligt kedeligt og altid født til at blive set derfra hvor kameraet nu engang var, da det optog.

Hvorfor ikke bruge de 360 graders video, og panorere, tilte, eller – fysisk – flytte kameraet op, hen, ned i den “kugle” 360 graders optagerlser jo er.

Alt sammen noget Adobe nu mener er – næsten – muligt, bare du hopper på deres #ProjectSidewinder.

Se videoen herunder, for at finde ud af om det virker eller ej.

Når du kigger vil du bemærke at der også er blevet tilført enkelte 3D effekter.

Der er også noget Sidewinder gør.

3D dybde er som eksempel en af de features vi er ret vilde med.

Som pointeret er disse nye features – i princippet – klar til at du og alle andre kan integrere dem i deres produktioner.

Lige om lidt.

Adobe bruger nemlig – som altid Adobe MAX til at vise hvor de er på vej hen.

Læs også  Panasonic på vej med 50K lumen laserprojektor

Og hvad du derfor kan få fingre i lige om snart, bare du er venner med Adobe.

Her et par eksempler, der uanset inspirerer.

Hvilket efter sigende også skulle være en del af planen.

Der er for dem der allerede er kunder i butikken kommet et par opdateringer kort efter MAX, der forbedrer stabilitet, giver nye cloud muligheder, mere stock og andet.

Tjek dit abo, der er nyt.

Desværre bare ikke disse features her.

Endnu.