DPAs Core tanker

DPA Microphones har netop vist deres nye tanker frem.

Tanker der er endt med at blive til “Core by DPA”, der er en – potentiel – heftig opdatering af en række eksisterende mikrofoner, der nu – sådan lidt overordnet – får sænket deres – i forvejen – allerede lave forvrængning.

mictaet.jpgDe mikrofoner, det handler om, er en god del af de allerede herlige d:screet og d:fine mikrofonserier, der dermed betyder at “alle de sm唝 nu – potentie.t – lyder lidt bedre.

I konkreter bliver – for eksempel 4066 14 dB bedre, i den nye Core version.

Dette, skal forstås sådan at “forvrængningen” nu bliver 14 procent mindre, på denne mikrofon, hvilket – i princippet – betyder at den får et – endnu – bedre dynamik område.

4061 oplever et lignende boost, der i begge tilfælde skulle gøre disse mikrofon serier mere “klare” og “åbne”.

Som vi er orienteret her på redaktionen, kræver det kloge og dygtige lydkollegaer, for at kunne høre forskel.

bedre1.jpgIgen.

Slutprodukter har det med at blive bedre, når det starter “lidt bedre”, som de – vist nok – blev enige om på AES i New York, hvor nyheden blev vist frem.

René Mørch, der er Product Manager, DPA Microphones forklarer:

-DPA er berømt for sine mikrofonløsninger af høj kvalitet med en klar og naturlig lyd, starter han og fortsætter.

Læs også  Dell blander sig i HDR monitor feltet

-Den nye “Core”-teknologi erstatter ikke vores eksisterende meget populære mikrofoner, men tilbyder snarere endnu en valgmulighed for vores kunder over hele verden. Vi vil gerne give vores brugere enhver tænkelig mulighed for at indfange den lyd, de har brug for under en hvilken som helst type produktion: livelyd, teater, filmindspilning, osv. DPA er begejstret over at kunne levere denne nye, førende løsning, som, selvom den ikke kan ses med øjet, kan høres meget tydeligt med øret, slutter han.

“Core”, der rent faktisk er et “elektronisk og aktivt kredsløb, er – i den nye serie – placeret i selve kapslen, hvilket har betydet at elektronikken er meget lille.

bedre2.jpgOg selv om at tiltaget netop er blevet præsenteret, er det allerede idag muligt at få fingre i Core versioner af 4060, 4061, 4066 og 4088.

Der alle – for en god ordens skyld – leveres med “et blåt mærkat ved serienummeret på kablet”, så lydfolk hurtigt kan se at der her er tale om en Core version og ikke en “almindelig” ellers vellydende mikrofon.

Tager du briller på, kan du eventuelt også se at der er en diskret lasergravering på mikrofonkapslen, hvor der står at det er en Core mic.

De mikrofoner der ikke er opdateret endnu, vil blive opdateret i løbet af 2018, tidligt på året.

Læs også  Dit næste B4 mount SloMo Cam kunne hedde ForA

De nye “Core”-kuglemikrofoner er i den forbindelse blevet opgraderet til at være “vand- og fugtbestandige”, da de nu ( elektronikken ) er pakket ind i såkaldt nanocoating, der er “hermetisk forseglet”, hvilket omvendt betyder at defekt elektronik ser ud til at betyde defekt ( og helt og endelig død ) mikrofon.

René Mørch fortætter:

-Som virksomhed vil vi altid gerne bevare vores kerneværdier, vores “core values”, i de løsninger, vi præsenterer, starter han og fortsætter.

-Med lanceringen af denne nye teknologi forbliver vi tro mod selskabets rødder ved at give vores kunder en opgradering til de absolut bedste mikrofonløsninger på markedet i dag, slutter han.

Det er helt sikkert muligt at læse mere her, hvor de nye features på de enkelte modeller gennemgås.

Her en lille promo for nyheden.