Gode gamle Lynda.com

Hvis du her på det sidste har set et par Lynda.com “lære videoer”, som du har fundet på YouTube, kunne det tænkes at du har undret dig over den relativt høje “produktions kvalitet”.

Det er såmænd fordi Lynda.com altid har prioriteret netop kvaliteten.

fjaes-3.jpgLynda.com, er dog for længst væk.

Idag hedder samme tjeneste LinkedIn Learning.

Og deres eneste formål er at lade the LinkedIn Live Action Production team skabe en masse undervisnings videoer, som der så bliver solgt i forkellige former for abo og andet.

Forretningen, der ser ud til at handle om – cirka – 7000 kurser, i alt fra “business”, til “software”, “technology” og “creative skills”, har i den forbindelse også udviklet sig.

Indholdet er således overgået til 100 procent at blive skudt optaget – og distribueret – i op til 4K, hvorfor produktionen af disse undervisningsvideoer for længst er gået 4K.

tilbud-2.jpgSidste nyt på den front er at the LinkedIn Live Action Production team netop har opgraderet deres mix med en Rohde & Schwarz Venice 4K playout server, så det både er muligt at sende live og direkte i 4K UHD, eller blot play out”™e i 4K.

Der er naturligvis også fortsat playout i HD og SD men det nye er altså Venice ingest og playout, så kunderne kan få live og optaget indhold i op til 4K.

Læs også  HBO på vej med Norsk serie

Som du har gættet det, fylder de 7000 “kurser” pænt meget, ganske som at der jo er “mange der samtidig streamer deres indhold”, hvorfor LinkedIn Learning for længst er gået SAN (storage area network), til distribution.

Som det er nu, ser det ud til at de “kun” kan sende eller optage i op til 12 kanaler samtidig, på deres nye R&S Venice i 4K.

Det sker – som vi læser det – omvendt ganske ofte, på deres faciliteter i Carpinteria, i Californien, hvor der er 12 studier der kan køre samtidig.

tilbudlink2.jpgOg som tit gør det.

Det er dog ikke kun der the LinkedIn Live Action Production team, har travlt.

Der er netop blevet etableret et kursus center i New York City, hvor en række studier ligeledes kører i døgndrift.

Som vi forstår det er det ikke alle studier der er blevet opgraderet til at kunne optage i 4K.

Det er dog planen, nu hvor det er muligt at ingeste i denne kvalitet.

Derfor er der stadig enkelte studier der kører i konventionel 1080P HD, der dog forventes opgraderet i en nær fremtid.

Kender du ikke Rohde & Schwarz Venice 4K playout serveren, kan du læse mere om den her.

lynda853.jpgEllers siger Bob Bender, der er Senior Manager of Live Action Production, på LinkedIn:

Læs også  TV2 VM amok i ishockey

-When we were first looking for a solution, Rohde & Schwarz was the first to come out with a live, 4K ingest system, starter han og fortsætter.

-We knew of the company”™s reputation for top-notch support and technology, particularly for live encoding. We couldn”™t be happier with their performance. They”™ve extended our production capabilities and made the overall flow of our operation much smoother, fortsætter han.

I forhold til de daglige fordele med en Venice 4K playout server, forklarer han.

-It”™s very easy to navigate and efficient. We appreciate that the complete R&S Venice as a system a great deal, especially when you”™re on the platform as much as we are, slutter han.

Ud over R&S Venice, bruger the LinkedIn Media Production team Grass Valley miksere der håndterer et løbende 14 kanals HD output, der ender som alt fra direkte live (?) der bliver streamet og andet, til hvad – vi gætter på – er “live to tape” produktioner og andet, der ikke bliver sendt direkte men optaget som alle deres andre kurser, “live” uden at blive “sendt” direkte.

LinkedIn Learning har slutteligt suppleret deres Venice 4K playout – og lidt til – server med en R&S Venice 2U, der ligeledes er en video server, der igen kan væsentligt mere end blot håndtere et par videofiler.

Læs også  Solen skinner videre på TV

Her er fokus dog på HD-SDI ingest og studio playout, hvilket kunne betyde at der fortsat vil komme en masse HD ud af gode gamle Lynda.com, der altså er blevet til en del af LinkedIn.

Har du tænkt lidt over hvordan de kan få det hele til at løbe rundt, er forklaringen simpel.

Hele verden kan deltage, og det koster bare 170 kroner med moms om måneden at være med.