Panasonic ude med go ide

Kreative sjæle har bemærket at man kan lave nogle ret sjove ting med lidt video, en projektor og et par gode ideer.

Noget Panasonic har taget til sig, hvorfor det nu er muligt at få fingre i flere størrelser af deres såkaldte “Mirror Head” projektorer.

Hvad er så det, tænker du sikkert.

Det er præcist hvad du læser.

hoj-7.jpgEn projektor hvor der er et spejl foran pæren, der kan drejes i alle retninger.

Som vi forstår det, er det fortsat “rundt”, da det er det mest almindelige.

Igen.

Kreative sjæle kunne jo putte idt tape på det, og dermed give det andre former, eller montere andre spejle oven på, der har andre forme.

Før vi kommer derhen, er det dog på sin plads lige at tænke over hvad en projektor med et spejl kan.

Det er ganske simpelt.

Normalt projekterer en projektor et billede op på en væg.

Det hele er 2D, og “indholdet” er det video eller de powerpoint slides der vises på væggen/lærredet.

Konflikten i den forbindelse er at det jo er ret kedeligt i en restaurant eller i en butik, hvor der skal lidt mere til.

Derfor har Panasonic i en længere periode arbejdet sammen med netop kreative hoveder om at finde måder hvorpå projektorer bliver sjovere.

Læs også  Lidt Eva1 hype

En af løsningerne, er disse spejl-projektorer, der nu kommer i fire modeller: ET-MH14, ET-MH15, ET-MH17 og ET-MH18, der såmænd er pænt vilde.

Den mindste starter ved 6200 lumen, mens den største er på pænt vilde 30000 lumen.

Den sidste, der – burde – være lysstærk nok til at der pludselig “flyver en fugle rundt på indersiden af taget i Forum” eller ude i Bella Center, er naturligvis tænt til netop udlejning, mens de små kan bruges i butikker eller til udstillinger, hvor sjove hoveder har fået fede ideer.

Ikke overraskende er der dog en masse der – ikke – kan lade sig gøre med en “Mirror Head” projektor.

roadshow.jpgDen kan som eksempel “kun” panorere op til 180 grader horisontalt, suppleret af en vertikal panorering på 90 grader.

Igen.

Det burde ikke være et problem, da selve projektor jo kan placeret lidt skævt, hvis relevant.

Hartmut Kulessa, der er European Projector Marketing Manager i Panasonic siger:

-De ( projektorerne ) kan programmeres til både at bevæge sig hurtigt og langsomt og dermed projicere billeder, animationer, video og teks t på alle slags overflader og genstande ““ uanset om disse er statiske eller bevæger sig, starter han og fortsætter.

-Statisk projektion hører fortiden til. Og rejsen til en ny visuel oplevelse begynder her . Teknologien baner vej til uovertrufne muligheder for belysning , projektion og indretning, slutter han.

Læs også  Masser af TokinaCine FF

Folk der er inde i projektor markedet kan glæde sig over at denne serie er udstyret med en “LED – skærm i høj opløsning”, som vi gætter på er muligt til både at bruge til at programmere på og se det indhold der skal projekteres.

På den måde kunne det let tænkes at det er muligt at bruge enhederne helt autonomt, hvilket kan være relevant i retail og andre steder, hvor det er smart hvis tingene ikke er alt for tekniske.

Det Europæiske Panasonic Roadshow 2017 kommer forøvrigt forbi København den 29. november. Og selv om at disse Mirror Heads ikke er prioriterede kunne de tænkes at blive det, hvis der er nok virksomheder der ringer og hører hvad de kan bruges til.

Læs mere om den tour her.

Læs mere om deres Mirror Heads her

Her lige en video, der ligner en udstillings ting, der er ( formodentligt ) skabt til at demonstrere denne nye Mirror Head serie fra Panasonic.