TV2s dækning af Kommunalvalget

TV2 har sat alle sejl til, for at dække det kommende Kommunal- og regionsrådsvalg.

Som de skriver det, er det “lokaldemokratiets højtid”, hvorfor TV2 og deres Regioner har store planer om at “engagere danskerne og gøre dem klar til at sætte deres kryds 21. november”.

“Et valg i Danmark” er ydermere “altid vigtigt for en public service-kanal som TV2, forklarer de videre.

valgfilm.jpgDerfor bliver der i den grad satset endog meget hårdt på netop dette valg.

Valget er således allerede blevet opgraderet til et såkaldt TV2 event, hvorfor dækningen hører under event- og udviklingschef Ulla Pors Nielsen, der kan fortælle:

-Kommunal- og regionsrådsvalg er vigtigt, det er nært, og vi elsker det, starter hun og fortsætter.

-Vi kan sammen med TV2 Regionerne stille de spørgsmål, som er vigtige og relevante for dig, så du engagerer dig og føler dig klar til at sætte dit kryds 21. november. Vi bor og stemmer i hver vores egn af landet, og problematikker som skoler, plejehjem, hospitaler, børnepasning osv. er lokale. Men vi deler dem også nationalt, og hos TV2 vil vi give seere og brugere den stærkeste blanding af nær lokaljournalistik, de store, landsdækkende linjer og de konsekvenser, som kommunal- og regionsrådsvalgets resultater kan få for dansk politik set fra Christiansborg, slutter hun.

Læs også  Xee rykker med ung fiktion

Nyhedschef Jacob Kwon, glæder sig også til valget.

Dermed er der også god garanti for at TV2 Nyhederne også kommer med rundt i landet.

De tre store nyhedsudsendelser, får således hver deres “profil i valgkampen”, hvilket betyder at “18 Nyhederne” (for)bliver den udsendelse der “giver aftenens første, store overblik over nyheder i ind- og udland”.

Dog med det twist at “18eren” de kommende uger “giver et særligt indblik” i nyheder der er relevante i forhold til kommunal- og regionsrådsvalget.

kwong.jpgJacob Kwon, forklarer:

-19 Nyhederne har bl.a. fokus på den nære velfærd, som kommunerne leverer til borgerne. Her vil nyhedsvært Cecilie Beck i de sidste to uger af valgkampen rejse rundt til kommuner, hvor velfærden giver anledning til markant debat. Herudover vil vi under kommunalvalgkampen sætte en række dagsordener til debat i 19-udsendelsen, starter han og forklarer videre om 22 Nyhederne.

-Der er vigtige ting på spil for mange af partierne. Kan Venstre undgå at miste en del af de mange borgmesterposter, partiet sikrede sig i 2013? Kan Alternativet få en afgørende rolle i nogle af landets kommuner, og får Dansk Folkeparti sin første borgmesterpost uden for København? For blot at nævne nogle af de emner, som kan komme til debat, slutter han.

Ulla Pors Nielsen, der ydermere er kanalchef og chefredaktør for TV2 News, lancerer ydermere et nyt TV2 News-magasin ( “Bykongerne” ) igår (?) den 26. oktober.

Læs også  Mere royalt løb på TV2

Dette, der sendes de kommende fire torsdage – har fokus på kommunal- og regionsrådsvalget, vil frem til valget være med til at “præge sendefladen”.

Da “Bykongerne” er et såkaldt debatprogram kan seerne blandt andet se frem til at bæandt andet Jens Gaardbo kigger forbi.

Ulla Pors Nielsen, forklarer:

-Valg er altid stort og vigtigt ““ også for TV2 News. Vi vil være så meget live som muligt og have billeder fra hele Danmark, og vi sætter fokus på både det lokale og det nationale, slutter hun.

Valgdækningen bliver for alvor intens på TV2 allerede fra på mandag.

Her vil “News & Co” invitere tre gæster i studiet, hvoraf en af disse gæster, hver gang vil “være et tidligere kommunalt topnavn”.

Man kunne formode at TV2 ligeledes integrerer tv2.dk i deres dækning af valget, der – vel sagtens – sagtens kunne supplere Regionernes garanteret endnu grundigere dækning op.