EBU har købt De paralympiske lege i 2018 og 2020

Nu hvor stadig flere ser ud til at droppe kabel TV, til fordel for – kunne man gætte på – PBS TV kanalerne og et par streamtjenester, er her godt nyt for dem, der – for eksempel – ikke har adgang til Discovery kanalerne.

Kanaler, der jo alle er betalings kanaler, der – reelt – kun kan købes som en del af større kanal pakker, her i landet.

ski1.jpgI stedet for at se OL til vinter, er der nu – formodentligt – muligt at se De paralympiske lege, der bliver afholdt direkte efter selve OL, engang til vinter.

EBU som DR og TV2 begge er medlem af, har nemlig netop overtaget/købt rettighederne til the PyeongChang 2018 Paralympic Winter Games og the Tokyo 2020 Paralympic Games, der derfor burde blive sendt på netop DR og TV2.

EBU der rent faktisk har styret rettighederne til De paralympiske lege i en længere årrække, ganske som de har arbejdet direkte sammen med the Organising Committees frem til 2012 efterfulgt af et udvidet samarbejde med the IPC (International Paralympics Committee) siden 2014.

Alt sammen så deres free-to-air medlemmer, hvilket her i landet “kun” gælder DR, da det ikke er muligt at se TV2 uden at betale et abonnement.

ski2.jpgAftalen om the PyeongChang 2018 Paralympic Winter Games og the Tokyo 2020 Paralympic Games, betyder at PBS seere vil få adgang til 400 timers live TV i PyeongChang 2018.

Læs også  13 timer til The Mandalorian

Dette er ( cirka ) 25 procent mere end i Sochi 2014, hvilket blandt andet skyldes et par nye dicipliner som snowboarding og andet.

Rettighederne der retteligt tilhører EBUs “business arm”, Eurovision Media Services, sørger for at alle EBU medlemmer kan sende det hele/det meste samtidig med at planen er at sælge begivenhederne sammen med IPC til resten af verden.

ski3.jpgEBU Director of Sport Stefan Kürten siger:

-There is no better example of the power of sport to unite all groups of society than the Paralympic Games. We are proud and delighted to be able to build on our success with reaching the widest possible audience by renewing the partnership between our free-to-air broadcasters and the International Paralympic Committee until 2020, slutter han og bliver suppleret af Andrew Parsons, IPC President.

Han siger:

-With PyeongChang 2018 fast approaching and Tokyo 2020 on the horizon, we are delighted to announce this agreement with one of our longest serving broadcast partners. Thanks to our long lasting partnership with EBU, we have grown the number of European free-to-air broadcasters showing the Paralympic Games and increased the number of viewers. We are excited to once again partner with EBU to show the next two editions of the Paralympics, slutter han.

Læs også  Sidste uges TV havde det svært

Vi har fundet et ældre promo klip om De paralympiske lege i 2018 i PyeongChang.