Zulu prøver med lynproduceret fiktion

Zulu der for alvor er på vej væk fra deres tidligere status som “comedy kanalen”, er på vej med hvad de selv kalder for “lynproduceret fiktion”, der – i første omgang – bliver optaget på en “bodega i København”.

Og nu hvor det er fiktion, har produktionen altså planlagt et eller andet.

Et eller andet, der nu bliver til Zulus første lynproduceret fiktions projekt, som de kalder for “Sløj-Dag”.

Heldigvis er det der med “en bodega” jo et fint sted for unge mennesker at møde hinanden.

Eller som TV2 skriver i omtalen af dette tiltag at “som aftenen skrider frem, begynder gæsterne at falde i snak med hinanden, men går aftenen overhovedet, som de havde forestillet sig?”.

bar1.jpgAlt sammen noget seerne på Zulu kan finde ud af den 4. november, hvor det samlede resultat bliver sendt.

Der sker dog en masse, før på lørdag.

Planen er nemlig at sende klip, teasere og meget mere på alle Zulus platforme, helt frem til premiere på lørdag.

Ideen er dermed at denne såkaldte lynproducerede fiktion skal skabe en højere synergi mellem sociale medier og TV, hvilket – mildest talt – er påkrævet.

Som pointeret er “det fredag aften på en bar/bodega i København”, i handlingen.

Mathias og Simon skal mødes med Sofie, og planen er at “drikke gravøl”.

Læs også  IEM Katowice 2017 gik amok

Motivationen til disse er at “hun er blevet dumpet af sin kæreste”.

Heldigvis finder hun – og seerne – Christoffer på samme bar/bodega i København, og venter på “hans Tinder-date”.

Hun hedder Camilla.

Da hun kommer, finder (?) Christoffer ud af (?) at hun ( eller han ) er lige så (en) kedelig date”, som Camilla synes.

Eller “har han skjulte talenter?”.

bar2.jpgTilbage til Mathias og Simon og Sofie.

Her er det brændende spørgsmål om “Mathias bare ser Sofie som en god ven, eller har han flere følelser for hende”.

Ganske som væsentlige sidehistorier som “hvem er den dårligste taber i billard? Og går aftenen overhovedet, som de havde forestillet sig?”.

Der er med andre ord tale om meget ungt drama, der er optaget i en fart.

Der – som pointeret – ender med at hedde “Sløj-Dag: En ny, kort fiktionsproduktion”, der er tænkt som en produktion der “lever på tværs af TV skærmen og TV 2 Zulus sociale medier med en vifte af korte teasere og klip, der supplerer selve programmet”.

Blandt de emner, der enten er med her, eller som kommer på et senere tidspunkt, der kunne være sponsorbetalt indhold, er fokus på “J-dag” og “dagen derp唝, der er “tematikker, der er nære og genkendelige for de unge” i følge TV2.

Læs også  BBCs iPlayer viser vejen for PBS TV

Det bliver også muligt at opleve “en vild bytur”, “en dårlig Tinder-date” og – som titlen på det hele hentyder til – “eller en sløj aften, hvor man ender alene på en bar”.

Produktionen er ydermere “designet til et liv på tværs af platforme og med hurtig produktion efter en række dogme-regler”.

Regler der konkret er:

“Alle kreative kræfter skal være nye talenter; maksimum fem skuespillere; lille og rapfodet produktionsteam; maksimalt to dages optagelser og kun én location”.

Fiktionschef, Katrine Vogelsang siger:

-Koncepter som “Sløj-Dag” er en god øvelse i at gribe en idé i flugten og lade unge kreative prøve kræfter med hurtig, agil produktion af korte fiktionsformater, der egner sig som social content. Det er væsentligt i en tid, hvor grænserne mellem branding og indhold er blevet mere flydende, slutter hun og bliver suppleret af kanalchef Sune Roland.

Han siger:

-Det er unikt og upoleret og fungerer helt naturligt godt i feltet mellem sociale medier og flow-tv. “Sløj-Dag” har desuden en spontanitet og tapper godt ind i de unges mindset og virkelighed, og rammer en fin syntese mellem nyt, særligt indhold og den måde, vi arbejder med at brande TV 2 Zulu på, slutter han.

De mange unge talenter der medvirker er: Mathias Skov Rahbæk, Sofie Torp, Simon Bennebjerg, Camilla Lau og Mathias Sprogøe Fletting, foran kameraet.

Læs også  Nyt boligprogram på TV2

Bag kameraet finder du:

Instruktør Ville Gideon Sörman, producer Nanna Nyboe Tabor, fotograf Valdemar Cold Winge Leisner, tonemester Catrine le Dous, klipper Lars Sigsgaard Berg og production designer Silje Aune Dammen.

Vil du se levende billeder, må du forbi en eller flere af Zulus platforme.