Amazon går 4K på Xbox One X

Der gik ellers en masse rygter om at Amazon og deres streamtjeneste var på vej mod det nye Apple TV, der – mere eller mindre – rammer blandt andet Danmark i disse dage.

indhold1.jpgDet kan såmænd stadig være tilfældet.

Indtil videre er der bare ikke sluppet en app, der kan håndtere de 4K video som Amazon Prime Video streamer visse af deres “originals” i.

I hvert faldt ikke en app til Apple TV.

Det er der derimod til Xbox One, hvilket understreger at de mange streamere er lodret kolde over for platformen, bare der er mange brugere.

boxhvid.jpgOg nu hvor der er et hav af brugere af Xbox One, og endnu flere der bruger andre “Microsoft devices”, er det nu – i princippet – muligt at se Amazon Prime på alt Microsoft hardware.

Som vi forstår det, betyder at det Microsoft hardware nu supporterer Amazon i 4K, men at det ikke inkluderer software som – for eksempel Microsoft styresystemer.

Igen.

Det kan jo afvikle andre “apps” der kan vise Amazon Prime i 4K, så der vil det også være muligt at se med i 4K.

kore.jpgNår vi nævner at det ligner en plan, hænger det også sammen med at Amazon Prime Video rent faktisk blev “global” sidste år i december, og at de nu fejrer det med en “ny platform” der kunne friste en masse unge til at kigge forbi deres tjeneste.

Læs også  YouSee og Discovery når ikke en aftale inden årsskiftet

Eneste kedelige detalje er at Xbox One ejeres først kan se med i 4K fra den 7. november.

Så det er altså stadig muligt at der kommer en Apple TV app, der kan det samme inden den dag.

Som pointeret.

Det ligner en plan.

Amazon tager hul på deres “The Grand Tour series 2″, der naturligvis er optaget i super-skarpt 4K, den 8. december, hvor en god del af de der Xbox One ejere er færdig med den første gratis måned (?) hvorefter de – formodentligt – er klar til at se med, når der bliver kørt sygt hurtigt i totalt vilde biler.

komiker-2.jpgAmazon har – til forskel fra netflix – samme pris for 4K indhold og “ikke 4K indhold”.

Det betyder at dem der vil – øjeblikkeligt – kan se med i den høje opløsning på Xbox, vist nok som det eneste sted, indtil videre.

Med undtagelse af via deres web platform, der omvendt trækker tænder ud af de fleste computere i 4K.

Ganske morsomt vælger Amazon Prime at slippe deres “The Grand Tour” serie som en uge serie, der – dermed – kræver at du er kunde i alle de (?) 13 uger serien varer.

Omvendt kan kunderne se frem til syge ting fra Croatien, Mozambique, Dubai, Spanien, Sweitz, Colorado og New York, hvor deres show rejser telt og studie og alt det andet der skal til for at lave det show.

Læs også  YouSee streamer biograf premiere film

Netflix har svaret en lille smule igen, ved at indgå endnu en aftale om 4K distribution.

Denne gang med Comcast, der betyder at Netflix nu lander på deres Xfinity X1 platform, der – igen – er en 4K platform, der betyder at serier som “Stranger Things” og alt andet 4K indhold nu kan nydes at kunder i den butik.

Som vi læser det, var det først i juni eller juli at Xfinity X1 overhovedet overgik til – også – at kunne tilbyde 4K til deres kunder.

Igen.

Nu er der masser af det, og noget tyder på at det som Netflix “har fået lov til” at distribuere på denne platform “udelukkende” er deres 4K indhold.

Bevares. Den del af deres indhold vokser, men det betyder altså at kunderne ikke kan se HD indholdet på Xfinity.

Brynn Lev, Vice President, Editorial and Programming, Content Strategy and Operations, Comcast Cable siger:

-We remain focused on providing our customers high-quality entertainment experiences across platforms, which includes easy access to the best 4K programming, starter han og fortsætter.

-We are thrilled to make the popular Netflix catalogue of 4K programming available to X1 customers and will continue to rapidly expand the UHD programming choices available on the platform, slutter han.

Læs også  IBC2020 død

Den saftigste detalje ved denne aftale er dog at Xfinity distribuerer “hele Netflixs 4K library”, der i dette øjeblik er over 1200 timers films, docs, specials og serier, er dog at det hele bliver distribueret i 25 Mbit/s, hvilket reelt betyder at Netflix 4K indhold fylder det samme som ( cirka ) 13 TV kanaler hos Boxer TV.

Altså pænt tæt på en her MUX.