I den langhårede ende

En ofte overset del af den ellers så sjove TV produktion er at de mange fine kameraer og de mange timers arbejde jo altså også skal ud til de her seere.

Og at TV signalerne – ydermere – ganske ofte skal transporteres fra et sted til et andet.

Helst uden at det inkluderer en bil der kører om til den anden ende af landet, eller verden.

hojsatt.jpgHeldigvis har vi Hiltron, der blandt meget andet producerer en række såkaldte large-capacity motorised antenna mounts, der passer til deres helt nye Super-HMAM system.

Hiltron Communications, er i den forbindelse en af Europas største “satellite equipment manufacturers and system integrators”, der her i landet er repræsenteret af Danmon, der løbende installerer deres systemer rundt om i kongeriget.

Herfra er et så ellers at det bliver lanhåret.

De nye Super-HMAM large-capacity motorised antenna mounts er nemlig født til at kunne håndtere two-way VSAT communications der også findes i receive-only downlink versioner.

Og at der er tale om lidt af et system, understreges af størrelserne.

Super-HMAM satellite transmission antennas, der simpelthen ikke har et dansk navn, kan nelig blive op til 4.9 metre, der skal kunne drejes rundt og helt præcist finde sin satellit i alt fra stormvej til stormflod oppe fra.

Læs også  Streaming på DR nu med tal

firkantsat.jpgNoget som Super-HMAM rent faktisk er ret god til, hvorfor salget efter sigende går fint.

Hiltron Sales Director Antonio Monteverde forklarer:

-We have produced the first Super-HMAM for a German government civil agency, starter han og fortsætter.

-This is equipped with a 4.9 metre antenna. The actual performance achieved during factory acceptance tests in September exceeds the theoretical performance which is very gratifying for everyone involved. Needless to say, the complete structure is very large and was dismantled before being delivered for onsite installation, slutter han.

Super-HMAM der er “teoretisk garanterede” til at fungere i vindhastigheder på op til 200 kilometre i timen, er med andre ord endog særdeles sikrede, hvilket hænger sammen med at det netop er sådanne der monteres på antarktisk eller langt oppe i Grøndland, hvor vejret ikke er helt så humant som en våd sommeraften, som vi alle oplevede her i landet i 2016.

Derfor er det pænt heldigt at alle HMAM og Super-HMAM modeller kan kontrolleres via IP , hvilket inkluderer remote operation, så du end ikke behøves at være i den samme ende af verden, mens den enkelte sender eller modtager indstilles.

Features som X og Y akserne suppleret med “transmission beam polaritet” kan alle også styres remote.

danh.jpgSuper-HMAM antenne kontrollen er naturligvis IP65-rated, hvilket reelt betyder at motorstyring og andet vigtig elektronik er – meget tæt på – 110 procent tæt, hvorfor det faktisk er muligt at lade dele af den enkelte installation blive udenfor.

Læs også  TV2 vil eje weekenden

Det betyder dermed også at det er muligt at lave et “emergency cut-off”, tæt på selve antennen, hvis systemet skulle “flippe ud”.

Skulle du have bemærket det, var Super-HMAM en integreret del af IBC2017, da der rent faktisk er tale om en nyhed, der er relevant i den lidt tungere del af produktionen.

Du ved der hvor ingeniørerne hersker.

Altså efter de lige har målt på det hele, en gang til.

Hiltron er uanset dette parat til at levere nyheden, der i følge Danmon rent faktisk var lidt af et hit på netop IBC, da markedet – åbenbart – manglede lidt Super-HMAM.

Er du nede i materien, kan du læse mere hos Hiltron her, hvor du ydermere kan se at deres katalog er langt mere omfattende, og rent faktisk inkluderer fulde installationer via lokale partnere – som Danmon – der omvendt kan rådgive om alternativer, eller kombinationer med andre produkter/brands.

Vil du høre mere hos Danmon, kan du læse videre her

totalt pinligt

Vi glemte at pointere at vi har tyv-lånt billederne fra Dan Hartmanns Facebook profil, da han hele tiden er ude og rode med sådanne fine antenner..