Herlig BigBee nu i udlejningen

Der må jo være et behov for motorstyrede lamper i markedet.

Ellers havde FilmGear Rental sikkert ikke invsteret i et par af de såkaldte BigBee”™s, der – som navnet antyder – er et par “lampeholdere” der kan håndtere alt Arri, og det på en sådan måde at det faktisk er ret sjovt.

3xsky.jpgBigBee, der cirka er en XYZ styring af alt fra de meget “sm唝 m18 op til selv voldsomme Arri Max”™er, kan dog andet end at pege med en lampe.

Som vi forstår det, er det faktisk muligt at fokusere lamperne.

Det kan i princippet betyde at det er muligt at ændre lysets fokus under en optagelse, men betyder nok i virkeligheden at det er muligt at montere lamperne, og så remote fokusere dem.

sort-3.jpgDer er uanset en masse spændende features indbygget i disse BigBee”™s.

I konkreter kan de ( vi ved ikke om de er blevet opdateret, red. ) her “styringer” håndtere op til 64 kilo tunge lamper, og da FilmGear skriver at de har fået to af dem, er det åbenbart ikke noget de regner med er ude og løbe hele tiden.

Igen.

Producenten der hedder Licht-Technik, er en gammel samarbejds partner til Arri, så hvis du har andre specielle ønsker, er det sikkert at enten Licht-Technik eller FilmGear kan sørge for at dine ideer bliver realiseret.

Læs også  Ikegami viser et 40G kamera frem

striber-2.jpgSom eksempel producerer de også Bag-O-Light lys “poser” der giver de her herlige striber på biler.

Dem ved vi ikke om FilmGear har.

Det må du spørge dem om.

fokus-2.jpgTilbage til de her BigBee”™s, så er der et par stykker i landet nu.

Så hvis du står og skal lave noget “sjovt lys” er det måske en god detalje at kende til.

Der skulle være fuld DMX styring af enhederne. Muligvis via properitært (?) Licht-Technik “vision control”, i LT-Pilot systemet.

Uanset er der op til 370 graders pan og 180 graders Tilt, der kan klares i hastigheder på ned til 5 grader i sekundet.

Der er – som pointeret – et optionelt “focus drive”.

Som vi end ikke ved om FilmGear tilbyder.

Til gengæld er det slutteligt muligt at planlægge “colour change” og/eller mechanical dim/shutter eller MagVader, hvilket burde gøre en række scener rigtigt lette at optage, pludseligt.

For at sætte det hele i perspektiv er det muligt at styre BigBee via op til 12 DMX kanaler, der dog kan “nøjes” med at være 2 (pan tilt ).

Så der er virkelig tale om hardware der kan bruges til en masse.

Vi har fundet en ældre video om BigBee, der ser ud til både at have en anden farve på det tidpunkt, ganske som at det ser ud til at produktet er blevet udviklet siden.

Læs også  De kan flyve og køre på line

Vi gætter på at FilmGear er mere end friske på at demo nyheden, hvis du ringer til dem.

Her lidt video.