Motorzoom til MK zooms fra Fujinon

Er du den heldige ejer af et – eller begge – af de nye Fujinon MK 18-55MM T2.9 & MK 50-130MM T2.9, er her godt nyt.

Fujinon og Chrosziel har slået pjalterne sammen og udviklet “The Chrosziel CDM-MK-Z Zoom Motor”, der som du har gættet er en en zoom motor der kan monteres på en af de to heldige Fujinon zooms ( den passer på begge ) der derefter har motorzoom, som du kender det fra ENG optikker.

skulder.jpgBevares det hele er meget “filmisk” og det er – naturligvis – slet ikke muligt at bruge nyheden på samme måde som “kødbenet” kandt fra ENG optikker.

Fujinon og Chrosziel har i princippet – udelukkende -tænkt på Sony, da de udviklede CDM-MK-Z, der derfor passer – pænt perfekt – til FS7 mk2, der sågar har et strømstik ti lnetop denne zoom – motor.

Selve mountet, der er de to “skruehuller”, som begge Fujinon MK Zoom er udstyret med er derfor en del af pakken, som Chrosziel tilbyder, vist nok først lige om snart.

Konkret er der fuld styring og kontrol af denne motor i et Sony zoom håndtag ( der er det der følger med kameraet, red ), hvorfor MK-Zoomen blot skal monteres, forbindes via D-Tap power kablet, hvorefter det hele kører.

Læs også  Det nye sort er en HDC4800 med Cabrio glas

Selv om at det ikke fremgår konkret, er der et “Jack-Jack kabel” med i pakken, hvilket vi gætter på betyder at der reelt er tale om lanc styring.

tegning.jpgDer som bekendt er “notorisk elendig”.

Derfor er det nok på sin plads at få en demo af denne løsning, før den bestilles online.

Lanc, er stadig nærmest ubrugelige, og fungerer – som regel – ved at der trykkes på en knap, hvorefter – for eksempel indbyggede optikker – reagerer på et eller andet tidspunkt, ganske som de stopper på et eller andet tidspunkt.

Man må håbe på at Fujinon og Chrosziel har opfundet et system, der er marginalt mere præcist. Og som for eksempel har forskellige hastigheder, der kan styres af fotografen.

Systemet, er omvendt stadig så nyt at det netop er landet på forsiden hos Chrosziel her, hvor det fremgår at det hele stadig er lidt uklart, men at systemet altså eksisterer, og at det ser ud til at være parat ( næsten ) til at blive solgt i en fin Peli Case.

Igen.

Der er ingen pris, og det er heller ikke rigtigt muligt at købe løsningen, i “USA”, Europa eller “Australien”, da de link der burde fungere, ikke gør det.

Når det er på plads, kan der ingen tvivl herske om at netop sådanne zoom-motorer kan være med til at gøre livet meget lettere for fotografer der laver en masse skulderarbejde på en FS7.

Læs også  Så er du altså inviteret

dethele.jpgOg “parnerskabet” med en af de heldige Fujinon MK”™er ligner pludselig det hit vi hele tiden har ment at det er.

Slutteligt er det uklart om det er muligt at skifte hastighed mens der arbejdes med den nye MK motor Zoom, ganske som at det er uaklaret om det er muligt at “stille” på motoren, så den arbejder i netop den hastighed der passer til opgaven.

Det eneste Chrosziel nævner at deres CDM-MK-Z Zoom Motor kan er at “forst唝 Sonys Lanc system, da der er en “integrated PCB with CPU”, der ( cirka ) betyder at det er muligt at zoome i forskellige hastigheder.

Vi har fundet en video hvor D tap ikke er forbundet, hvilket ser ud til at betyde at nyheden ikke fungerede på IBC2017.

Det skulle den så gøre nu, ganske som at fyren på den her video kan fortælle at der kommer en version til Fujinons XK zooms, senere.

Der er som vi forstår det kun den nye (20-120mm Cabrio / T3.5(XK6x20) i den serie, da de andre – væsentligt dyrere – Cabrioer hedder ZK.