Amazon løb med Ringenes Herre

Hvis du ind imellem er i tvivl om hvor du skal se dit næste store TV drama henne, er de store streamtjenester nok værd at tjekke ud.

Amazon kunne i aftes således fortælle at de netop har købte retten til at producere “Lord of the Rings” som TV serie, hvilket – formodentligt – er den dyreste “TV handel” i år.

Noget kunne i hvert fald tyde på at det bliver dyrt, hvilket flere analytikere vurderer at det bliver.

Wedbush Securities industry analyst Michael Pachter fortæller:

-By definition this will be expensive, starter han og fortsætter.

-Amazon is committed to producing super high quality, recognized, branded entertainment, slutter han.

ringene.jpgOg nu hvor Amazon i nu snart flere år har været ude og pointere at de leder efter deres egen “Game of Thrones”, ser det ud til at de har fundet den.

Amazon der ikke tidligere – med en enkelt undtagelse – har kastet “store beløb” efter en serie de bare ville have, vurderes til at have betalt “mere”, kan der vist ingen tvivl herske om at det har været rigtigt dyrt at få fat i rettighederne, og at det bliver Blockbuster dyrt at producere en serie, som et par hundrede millioner omvendt er friske på at se, formodentligt først engang i 2019.

Læs også  DR gentager succes med 1864

Trenden er dog ikke til at tage fejl af.

Amazon har været ude og shoppe, og håber på at de kan gentage den succes som HBO har/haft med “Game of Thrones”, hvilket ser ud til at understrege at streamerne nu er klar over at der er kamp om seernes opmærksomhed, og at måden at få den på er ved at tilbyde noget de vil have.

Og selv om at “Ringenes Herre” er lidt passé, kan der nok ikke herske nogen tvivl om at serien ikke er det.

Kan Amazon ydermere skabe et ( det ) univers som er blevet manet frem i GOT, kunne de få rigtigt mange over på deres platform, der – uden for USA – stadig er en begrænset succes.

Igen.

Vi har tidligere været inde på at Apple TV, stadig ikke kan tilbyde Amazon.

Omvendt er de netop landet på XboX One i flot 4K, så gad vide om de ikke har en plan.

mere-5.jpgAmazon har ikke selv været ude med nogle kommentarer til investeringen.

De har dog tidligere “justified” deres heftige investeringer i indhold med at det fungerer som løftestang til at flytte kunder over på deres platform.

Og noget er der nok om snakken.

Netflix er jo for længst også overgået til at kaste nye “Originals” ud, nu snart hver eneste uge.

Læs også  TV2 udvikler dokumentar området

Og i flere tilfælde lokale “Originals”, der ser ud til at været det nye (orange) hos Netflix.

Amazon, der er ude i ligeså mange lande som Netflix, er ikke nået helt så langt i deres “forløb”, men ser ud til at være på vej ud af samme spor med denne investering, der må være i milliard klassen.

I hvert fald når produktionen – der kunne tænkes at blive lagt samme sted som filmene – går igang.

Igen.

Det kræver faktisk ikke mange millioner – nye – kunder, før at det begynder at ligne en god forretning.

Michael Pachter, vurderer videre at “Ringenes Herre” kunne være Amazons første skridt væk fra serie “typer” som “Transparent” eller “Catastrophe”, der jo typisk er målrette langt smallere målgrupper.

Der er i den forbindelse ikke sluppet meget ud om at hvad planerne er med “The Lord of the Rings”.

Det skulle dog være sikkert at Amazon har købt retten til at producere en “multi-season serie”, der kan betyde alt fra 2 sæsoner til uendeligt, eller så længe der er seere til serien.

Skulle der et kort øjeblik kigges på den forventede omsætning på serien, så omsatte Tolkiens bøger – som film – et skvat over 3 milliarder dollars, hvilket man kunne formode at Amazon har planer om at gentage.

Læs også  Orange i Frankrig er smarte

Med lidt held kunne man sågar forestille sig at den amerikanske – og de europæise pris fester, vælger at honorere serien med lidt priser også.

Film serien har ind til videre vundet hele 17 Academy Awards.

Det skulle efter sigende fortsat være New Line Cinema og The Tolkien Estate and Trust, samt publisher HarperCollins der – sammen med Amazon – producerer serien.