Sony laver en Sony

Enkelte kan sikkert huske at Sony tidligere på året viste deres Venice Digital Motion Picture Camera frem.

Og at de på det tidspunkt kunne fortælle at der var tale om en rasende heldigt S35 kamera, der senere ville blive opgraderet til at kunne optage i såkaldt Full Frame, altså til at kunne optage på hele 24×36 CMOS sensoren.

nicesony.jpgSom vi forstår det, er det 4-5 måneder tidligere end “planlagt”, da det ellers først var til næste sommer at dette kommende CineAlta Venice kamera skulle kunne optage på “hele CMOS”.

Sony vælger med andre ord at frigive deres kommende flagskib – der først kommer til februar 2018 – med denne feature “enabled”.

Det betyder dermed også at det kommende Venice, vil kunne optage i 6K fra den første dag kameraet reelt er på markedet.

jpser.jpgNaturligvis i sygt heldig 16-bit X-OCN, der kun bliver marginalt heldigere hvis du kaster et par Cooke S7ere efter huset.

Hvor meget Sony i den forbindelse har ændret på deres “oprindelige roadmap” i forhold til firmware upgrades er lettere uklart.

Sikkert ser det dog ud til at være at Sony nu insisterer på at være ledende i forhold til 4-6K, indtil de – vel sagtens – kaster sig ind i 8K området.

Der er i den forbindelse reelt ikke sluppet meget ud om motivationen til at Venice nu “from day one” vil kunne optage i både 6K og i Full frame.

Læs også  OConnors lille 2560er

roadmap.jpgClaus Pfeifer, Head of Technical Sales, Broadcast & Cinematography, Sony Professional Solutions Europe, kan dog løfte lidt for sløret.

Han forklarer:

-Sony”™s development of the Venice motion picture camera platform represents our commitment to the film industry in furthering image capture in the key areas of dynamic range, colour rendition and large format aspect ratio freedom. Venice demonstrates our commitment to developing tools that support Directors and Cinematographers in bringing their vision to the screen, starter han og fortsætter.

-This announcement ( der nu er et par timer gammel, red. ) reflects our strong relationship with filmmakers around the world and enables them to create Emotion in Every Frame, slutter han.

Husk at du lige er nødt til at investere i en AXS-R7 recorder, hvis du vil optage i 16-bit X-OCN.

configvenice.jpgKan du nøjes med at brænde 128GB af på 33 minutter, i XAVC 4K Class480, er det naturligvis muligt at optage internt.

Til sammenligning er der plads til 67 minutter i HD ProRes 422 HQ, der dog kræver en “firmware opgradering”, før det bliver muligt optage i denne kvalitet, internt. ( måske, da “en del af” firmware v2 ser ud til at komme med kameraet her til februar, red. )

Sony har for en god ordens skyld ikke fortalt om denne ( opdatering af kameraet, som det nu ser ud til at blive født med, er en “betalt opgradering”, eller om det er en gave til alle jer der nu er – væsentligt mere – fristede til at investere. )

Læs også  Atomos kan også streame

Læs mere om kameraet her.

Det er tilladt at savle.

Her lidt billeder det er muligt at lave i den “nu gamle” S35 konfiguration.