TV2 Lorry skruer op med Sonys Media Backbone Hive

Sony har i en årrække produceret hvad der bedst kan beskrives “systemer” der kan hjælpe TV stationer til at producere “smartere” og dermed mere rationelt.

Deres nyeste system i den forbindelse, hedder Media Backbone Hive, og er netop hvad TV2 Lorry har investeret i.

Denne regions formål med at investere er at få fat i øjnene hos et yngre publikum.

Noget der forventer Hive kan hjælpe dem med.

politi.jpgHeldigvis er Media Backbone Hive ret heldig til at “automatisere” ( det er lidt mere kompliceret ) indhold, så det ogaå optræder på de sociale platforme, hvilket – måske – er et af de steder hvor Lorry ikke er så stærke.

Folk der ikke kender Lorry, kender sikkert deres egen region.

Ellers er TV2 Lorry, regionen der dækker hovedstaden.

Der er omkring 75 ansatte og stationen kan rent faktisk nå op imod 2 millioner seere, hvilket gør Lorry til landets største region både i forhold til (?) ansatte og potentielt antal seere og – nu – brugere på de sociale medier.

Aftalen om at der nu skal være en Hive på Lorry, er i den forbindelse ikke en ny aftale.

Den er blot udviklingen af en aftale fra 2011, hvor Lorry indgik en slags 10 års abo aftale med Sony Professional Europe, der – pænt konkret – betyder at Lorry altid er på den absolutte forkant, hvilket i disse dage betyder at Lorry kan sige goddag til det nært forestående valg på de brede skuldre som Hive tilbyder.

Læs også  DaVinci Resolve 14

Roger Stephens, Sony Professional Europe forklarer:

-The technology refresh at TV2 Lorry, allows them to future proof their operations with cloud native technology without having to learn completely new workflows. Hive enables collaboration across all local workgroups and can be expanded, scaled and provisioned to others when the need arises, starter han og bliver suppleret af Morten Kjær Petersen, der siger:

-The rapid change in media habits has made it crucial for us to adapt as a Public service media. We need to be present and able to distribute content on new channels and platforms. To do that, we need a tool that can easily transform our content to match these different platforms. The simple publishing editor that Hive has for social media makes this possible, and at the same time, the system makes a copy of everything published, which is very important for us, starter han og fortsætter.

-Broadcasters across Europe are currently experiencing the same challenge; connecting with a younger and more online audience. Throughout the last decades, broadcast news operations have had to continually adapt, from only having to produce content for radio and TV, to adding websites, and today where they also must produce and publish to an ever increasing number of social media channels, slutter han.

Læs også  Panasonic vil ind i studiet

hvem.jpgOg det er netop deromkring Sonys Media Backbone Hive, er smart.

Hive sørger for at alt materiale der produceres er parat til alt fra Internet, mobil og social, i samme sekund det er parat til broadcast.

Og som du har gættet, er det muligt at definere flere parametre end du har fantasi, hvilket blandt meget andet betyder at det er muligt at målrette de forskellige former for indhold til forskellige målgrupper, selv om at det “kun” er produceret en enkelt gang.

Blandt de mange features som Sony selv fremhæver er avancerede detaljer som “Hyper Converged Node produktion”, der – cirka – dækker over muligheden for at producere et “indslag” og bruge det mange gange.

Ganske som det er muligt for flere at producere forskellige “indslag” ud fra de samme rå-optaglser.

Alt er lige ved hånden, og kan hentes uanset om der arbejdes på et skrivebord, fra en suite eller på en mobil telefon.

Bunker af spildtid, leden efter “detaljer” og meget andet klares pludselig af Hive.

Morten Kjær Petersen fortsætter:

-The way we see it, one of the biggest benefits with Hive is that it is open to all formats. One of our ambitions is to give our audience a voice on all our platforms, and Hive gives us the opportunity to do so with a working system for editing and working with user generated content, starter han og fortsætter.

Læs også  Mere Blackmagic Design

-Also, the workflow between Hive and our Sony cameras make a big difference in the fast-paced world we operate in, and the fact that we can now move editing resources out of the house is a big step for us. The system is very intuitive, and we expect that it would make everyday life across platforms more efficient for our employees at TV2 Lorry, slutter han.

Vil du vide mere om Hive, er det oplagt lige at tjekke hvad der rent faktisk kommer “ud af Lorry”, og se om du kan gennemskue hvor meget af dette Hive er inde over.

Her lidt nyt om produktet fra IBC2017.