Canons ME20F-SHN en realitet

Hvis du vil have underbelyst støj i billedet, bliver du nok nødt til at ignorere det nye – med lidt forbehold – ME20F-SHN.

Canon nye ultra lysfølsomme kamera, har nemlig mere end normalt svært ved at lave støj, da der ganske enkelt ikke rigtigt er noget der er underbelyst med dette kamera.

I forhold til “nyheden” ME20F-SHN, er det officielt idag at Canon annoncerer ME20F-SHN, hvilket kan undre, da vi har fundet versioner af dette kamera i form af et ME20F-SH, der – for en god ordens skyld – ikke er det samme kameram, da nyheden jo hedder ME20F-SHN.

Det lille kan omvendt let vise sig at blive din ven.

skrat-2.jpgME20F-SH var nemlig et nærmest hysterisk dyrt kamera, der startede på 30K dollars, og som idag er til at få fingre i for omkring 20.000 dollars.

Vi gætter på – men har ikke fået det bekræftet endnu – at det nye ME20F-SHN, ender på en endnu heldigere pris. ( der er ganske enkelt ingen priser ude globalt, red. )( i følge en tysk, en italiensk og en japansk kilde kommer priserne først senere, red.)

Hvad er ME20F-SHN, så ellers for en størelse.

Vi gætter på at det fortsat er – rigtigt meget – i familie med ME20F-SH, hvorfor der – fortsat – er tale om et Full HD kamera med en superlysfølsom 2.26MP Full Frame 35mm CMOS sensor og en – mildest talt – bedaget DIGIC DV 4 processor.

Læs også  P4 Fyn og blandt andet TV2/Fyn bag ny ung ide

Igen.

Hvis kameaet ikke har brug for flere computerkræfter, er der jo ikke nødvendigt med et par DIGIC DV 6ere der – som eksempel – findes i deres C200.

Specs mæssigt, er ME20F-SHN uanset et knivskarpt , low noise, Full HD kamera, der kan optage i ned til 0.0005 lux.

Har du brug for at optage i mindre lys, er det muligt at optage uden IR cut filteret, hvilket giver “infrarøde” billeder.

Du har gættet det.

Det er kun i ekstremt specielle situationer at det kunne tænkes at blive relevant.

bagside-4.jpgTænker du ISO – uden støj – er vi på den gode side af 4 millioner, hvilket i DB svarer til 75db over kameraets native ISO.

DR skulle være oppe på 12 blænder, hvilket naturligvis kan bruges kreativt, da det – næsten – er muligt at optage Aurora Borealis, og samtidig lade popstjernerne danse på isen.

I bedste stil er det – i følge en af videoerne nederest muligt at optage Aurora Borealis allerede fra omkring 25K ISO, hvilket ( hvis du regner efter ) betyder at 12 blænders DR burde betyde at det muligt at optage i en nærmest “normal lyssætning”, med omtalte Aurora Borealis i baggrunden.

Desværre kun i HD.

Men gad vide om der ikke kommer en 4K version, hvis ME20F-SHN hitter.

Læs også  Pay-TV betaler for streaming

Er du frisk er der ellers alt hvad du har brug for, ud af nyheden.

Der er 3G/HD-SDI og HDMI, og så er det rent faktisk muligt at optage lokalt på et microSD kort.

Sådanne kort er dog kendt for at være notorisk langsomme.

Og nu hvor der alligevel ingen søger er på dette kamera, er det nok mere realistisk at der monteres en monitor, der også kan optage, der kan tage den fulde 3G båndbredde ind.

ME20F-SHN er uanset dette lidt af et specielt kamera, der kunne tænkes brugt på Big Brother shows, og specielle optagelser, hvor der “eksperimenteres” med at “optage i mørke”.

Der har jo været en række shows med dette tema.

Der er indbygget PoE+ support, der må formodes at betyde at det er muligt at optage “via Ethernet”, der også kan fungere som power supply over LAN.

Her lidt videoer og demoer er det forrige ME20F-SH.

Husk at nyheden hedder ME20F-SHN, og altså er et andet ( og nyere ) kamera.