Snart jul på TV2

Hvis du sådan går og glæder dig til december, er du ikke alene.

TV2 er også spændte.

Det er nemlig den måned hvor TV2 tager hul på deres helt nye “Tinkas juleeventyr”, der er en julekalender for hele familien.

Her kan seerne ser frem til at møde “Tinka”, dfer spiles af Josephine Chavarria Højbjerg og “Lasse”, der spilles af Albert Rosin Harson.

Og selv om at det kan være lidt svært at forstå tyder en del på at de to unge mennesker kaster sig ud “i jagten på nissernes tabte magi”.

Den må med andre ord været blevet væk, hvilket heldigvis ikke gør så meget, da der jo kun er 24 dage til jul, den 1. december.

dims3.jpg“Tinkas juleeventyr” følger således en vaskeægte nissepige, der sammen med Lasse, der er “fra menneskeverdenen” kaster sig ud i jagten på nissernes tabte magi.

I bedste stil handler den kommende kalender også om nissekongen, kong Gobbe og en masse – andre – ung-nisser, der leder efter “nisseamuletten”.

Noget går bare galt i alt det her.

Den omtalte amulet, burde nemlig skifte farve.

Det gør den bare ikke, hvilket – for eksempel – kunne tænkes at skyldes at magien er væk.

Tilbage i menneskeverdenen huserer ballademageren Lasse.

Han er lige flyttet fra byen og ud til landet, hvor han bor sammen med hans farmor, hans far og lillesøster Astrid.

Læs også  DR på vej med TV eksperiment om hjemløse

Og på en eller anden måde kaster Tinka og Lasse sig så ellers ud i jagten på at “løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år”.

dims2.jpgBlandt de medvirkende finder den interesserede, ud over Josephine Chavarria Højbjerg og Albert Rosin Harson, Neel Rønholt, Lars Knutzon, Ellen Hillingsø, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Christian Tafdrup, Mia Lyhne, Paw Henriksen. 

Hovedforfatter er Flemming Klem, der forklarer:

-Når jeg skriver historier, handler de ofte om at høre til eller om den afmægtige følelse af ikke at høre til. Historierne handler ofte om et menneskes kamp for at finde sin plads i forhold til sine omgivelser. De handler om indsigt i, om man er god nok, som man er, og at man bliver stærkere, hvis man tør stå ved dén, man er, siger han og fortsætter:

-Da Tinka finder ud af, at hun er anderledes end sine venner, er hendes umiddelbare tanke, at hun for alt i verden skal ligne de andre og ikke stikke ud. Heldigvis møder hun menneskedrengen Lasse, der på bedste teenagemanér kæmper for at stikke ud og være på tværs i forhold til sin familie og nye klassekammerater, fortsætter han.

-Jeg håber, at “Tinkas juleeventyr” på en rørende, sjov og hyggelig måde kan være med til at minde os alle sammen om, at vi skal huske også at respektere og give plads og kærlighed til dem, der ikke umiddelbart ligner os selv. Det er en fortælling, der hylder mangfoldigheden og dem, der tør stikke ud og være sig selv ““ på trods af omgivelsernes fordomme, slutter han.

Læs også  Kanal 5 åbner op for egenproduktion

dimers1.jpgProducent er Cosmo Film, og herfra siger Producer Rasmus Kastberg.

-At lave en julekalender er en stor og vigtig opgave. Stor ikke alene, fordi det er et massivt materiale og en lang og omfattende historie, men også stor, fordi vi står oven på en lang og stolt tradition af julekalendere, der har sat sit umiskendelige præg på hele familien Danmark. Med en julekalender for hele familien kommer vi i december på besøg i mange hjem, og det er ikke kun for børnene, at julekalenderen er en særlig oplevelse. For forældrene og selv for nogle bedsteforældre strækker traditionen sig tilbage til deres egen barndom, hvor de på samme forventningsfulde måde sad klistret til skærmen og fulgte med i netop deres julekalender, slutter han.

Titelsangen er skrevet af Burhan G og Frida Brygmann, hvilket er ganske morsomt, da Frida Brygmann tidligere har medvirket på en masser “jule-kalendermusik-albums”.

Herunder på “Jesus og Josefine” og “Jul i Valhal”.

Herunder en promo for “Tinkas juleeventyr”.