DR kaster håndklædet i ringen

Det er som bekendt dyrt at lave TV.

Og selv om at 86 procent af de unge – i følge DR – brugte DR op til og i løbet af kommunalvalget, er det nu på tide at “deres kanaler” bliver flyttet over på internet, hvor de unge jo er.

Desuden kan DR spare en masse penge.

Derfor er det allerede nu besluttet at DR 3 skal flyttes væk og beskæres heftigt inden 2020 ganske som DR Ultra også skal væk, “inden 2022″. ( i et oplæg til diskussion af den mediepolitiske udvikling, red. )

dktilalle.jpgMotivationen ser ud til at være at DR helt og aldeles har givet op, og i stedet for at “slås” med den gruppe af politikere der “ser ud til at hade DR”, blot forbereder sig på DRs værste mareridt nogensinde.

De 900 millioner kroner visse politikere vil fratage DRs budget, eller de ofte omtalte 25 procent, ser DR nu ud til at forvente er en nærmest garanteret udvikling, ganske som alt andet der kunne tænkes at genere DF, lukkes, slukkes eller gemmes så langt væk, at DF sikkert ikke bemærker at ting som DR3 og DR Ultra fortsat eksisterer.

Det eneste der ser ud til at være tilbage, når DR har savet den gren over, de selv sidder på, er DR1 og DR2, der – mildest talt – ikke kan siges at have mange tænder tilbage.

Læs også  DR ser tilbage på 20017

Seere der vil mere, bliver dermed nødt til at finde nye græsgange, når de “unge kanaler” bliver begravet ude på Internet.

Udviklingen er med andre ord, DRs udmeldinger op til forhandlingerne om public servise mediernes fremtid, i det som DR kalder for deres “ønsker til medieforhandlingerne”.

Og selv om at det er småt med ønskerne, der ser ud til at kunne koges ned til at DR helst ikke vil slukkes totalt, ser DR ud til at håbe at de kan få lov til at eksistere i en eller andet form, efter at politikerne har taget de ofte omtalte 900 millioner kroner fra DRs årlige budget, samt tvunget DR til at “købe mere ude i byen”, suppleret med flere poltikere i bestyrelsen, så der kan blive spillet noget mere sømandsmusik på radioen.

texkt.jpgNoget DR – naturligvis – adresserer i deres “mere Levende dansk musik til alle” oplæg, du kan finde her, hvor der indtil videre mest er fokus på klassisk musik.

Igen.

Der er fin fokus på alt det som politikerne der hader DR, elsker.

Mere klassisk, mere kor og meget mere dansk.

På samme måde ser det fulde oplæg her, komplet med en lille animations film og et par PDF”™er, ud til at være en stor udstrakt tiggerhånd rakt ud til det kommende mediepoltiske flertal, som DR forventer slagter DR.

Læs også  Det nye DR2 tager form

For at dæmme en smule op for den udvikling, lover DR at de også er på vej med en “generel udfasning” af “en række traditionelle tv-kanaler i takt med, at seerne bevæger sig fra flow-tv til streaming”.

DR er med andre ord parate til selv at “minimere” DR, så politikerne slipper for at gøre det.

Det er da lidt sørgeligt.

Se selv her