MTG sprøjter Originals ud

MTG Studios ser ud til at fundet den “hellige gral” i TV serie produktion.

Den der handler om at kunne tjen udgifterne hjem, og lidt til.

I øjeblikket sprøjter størrelsen nemlig såkaldte Originals ud, der må formodes at blive til et hit, igen og igen.

Sidste nyt, fra de sidste par dage, er således to “gigant budget” serier til.

Den nyeste, er “Rig 45″, der er en “Spänningsthriller”, som vi gætter på kan oversættes til at det bliver en spændende serie, der – ikke overraskende – samler en bunke nordiska og internationale talenter i en og samme serie.

Se således frem til Catherine Walker, du kunne kende fra “Versailles” og “Critical” samt Gary Lewis, du kunne kende fra “Outlander” og “Gangs of New York”, der med de ledende roller, glæder sig til at suge seerne hen til streamtjenesten fra engang i sommeren 2018.

kone-4.jpgHvis du leder efter en instruktør er det Per Hanefjord, der sidste gang kastede sig over “Black Widows”, der da vist også er en MTG Studios Originals, der – åbenbart – hittede mest på TV3 kanalerne.

Handlingen i “Rig 45″, skulle følge Andrea (Catherine Walker ) der af Benthos Oil sendes ud til en olie bore platform i Nordsøen, for at efterforske en “dødelig ulykke”.

Læs også  BBCs iPlayer viser vejen for PBS TV

Der er dog et eller andet galt på platformen.

Besætningen er nemlig på ingen måde parate til at fortælle noget som helst, hvorfor det går op for Andrea at “der er mere galt”.

Samtidig trækker det op til orkan.

En af dem der er – ikke overraskende – er i liv eller død kaliberen, hvorfor Rig 45 både mister eksterne kommunikation, samtidig med at der sker ting og sager ombord, der – cirka – kræver at du ser med til sommer når der er premiere.

Af andre medvirkende kan nævnes Gary Lewis, Lisa Henni (“fra “Snabba cash” og “Fallet””™) samt Søren Malling (fra “Kapringen” “Dicte” og “Bedrag”).

Producent er Mopar Media Group AB mens ITV International Distribution står for den globale distribution.

Jakob Mejlhede, MTG EVP og Head of Programming and Content Development, siger:

-Trapped on a creaking oil rig in a storm with a seemingly unstoppable murderer ““ “Rig 45″ combines high waves with even higher tension. Incredible set design, great writing and an amazing ensemble cast will push your nerves to the very edge. When it comes to unbearable suspense, this rig just struck the big one, slutter han uden at være helt præcis om hvor mange episoder serien bliver på.

mand-6.jpgDet er omvendt heldigvis ikke den eneste Originals har sat i produktion i denne uge.

Læs også  DR Undervisning lever stadig

Så måske du kan fortsætte med “Hidden”, når “Rig 45″ er blevet sendt færdig.

“Hidden” eller “Eldmärkt” som den næste MTG Studios serie hedder, følger Izabella Scorupco (kendt fra “GoldenEye” og “Alias”) og August Wittgenstein (fra “The Crown” og “Das Boot”), i en “urban fantasy thriller” der får premiere på Viaplay i 2018, og efterfølgende på TV3 i Sverige ( og sikkert også de andre TV3 kanaler, red. ).

Der er tale om en 8 episoders serier, som Yellow Bird producerer (De har tidligere stået bag “Wallander” og “Millennium” serierne)

Der er stadig ikke meget ude om “Eldmärkt” ( som vi oversætter til “brændemærket”/mærket af ild (?) ), andet end at “Eldmärkt” handler om “mørke hemmelighder”, oventede karakterer (personer) og “overnaturlige kræfter” samt en “fængslende baggrund”, det moderne Stockholm.

Historien baseres på Filip Alexandersons roman “Förstfödd”, ( første født) og Jonathan Sjöberg , der tidligere har instrueret MTG”™s “Svartsjön” og “The Hundred Code”

Manus er skrevet af Björn Paqualin ( der tidigere har skrevet MTG”™s “Hassel” og “Ockupationen”.

Yellow Bird, der idag er en del af Banijay Group producerer sammen med Tele München Gruppe, Lumière og Banijay Rights, hvilket begynder at ligne en forklaring på hvordan MTG Studios kan sprøjte serier ud, og stadig have råd til huslejen.

Jakob Mejlhede, MTG EVP and Head of Programming and Content Development siger:

Læs også  Alle løber skrigende bort

-Our next original series reimagines the global urban fantasy phenomenon in a uniquely Nordic way. “Hidden” blends the paranormal with hard-hitting realism and psychological drama ““ it”™s like seeing Stockholm in a weird fairground mirror. And there”™s nobody better than international superstars Izabella Scorupco and August Wittgenstein to bring this complex and fascinating world to life, slutter han.

Ellers er MTG ved at udvikle – eller har allerede sendt – op imod 50 andre “Originals”.

Blandt disse er “ALEX”, “Occupied”, “Hassel”, “Peppy Pals”, “Veni Vidi Vici”. Endnu en sæson af “Swedish Dicks” , samt “Pro”™s and Con”™s”, “Straight Forward”, “Conspiracy of Silence”, “Embassy Down”, “The Lawyer” og Islandske “Stella Blómkvist”.

Vi gætter på at de også sætter et par serier igang i næste uge.