BBC går fuldt ind i VR

I løbet af kort tid, kan dem der har adgang til BBC i England se BBC i VR, hvilket kan oversættes til 360 grader – eller – hvis du er mere til det, via briller, der får dig til at ligne et fjols.

Men som kan give dig nogle oplevelser.

Ideen er nemlig at BBC skal have fat i nogle af de “seere” der er en smule svære at få fat i, hvorfor de kaster sig ind i mere “spekulative” måder at producere på.

Folk der tror at DR ikke også har prøvet, kan – i app store – finde en VR app fra DR, der – for specielt tungnemme – hedder DR VR.

Det er en låst løsning, hvor det er muligt at gå på opdagelse i en VR verden, der formodentligt aldrig kommer længere.

Sådan er det ikke på BBC.

hope-2.jpgHer ser planen ud til at være at deres VR Hub kommer til at blev en slags “mainstream content Hub”, hvilet vel kan oversættes til at netop så mange er friske på at kigge på VR, at BBC har valgt at prioritere det.

Ud over en række eksperimenter som et “Home ““ A VR Spacewalk”, der er – som titlen antyder – en space walk der blot kræver en HTC Vive eller en Oculus Rift og adgang til BBCs VR tiltag, hvorefter du kan lege “would-be astronaut”, cirka 400 kilometer over jordens overflade i det du kunne tænkes at kende som “space”.

Læs også  RTL Group vil også

Ideen er at dem der bruger BBCs VR Hub til at starte med kan opleve en optaget “spacewalk”, og at brugerne senere kan se “live TV” i VR.

BBC er i den forbindelse blevet inspireret af NASA, der naturligvis er gået VR for længe siden, hvorfor en god del af deres træningsprogrammer inkluderer VR oplevelser under vandet.

Må være sygt – og lidt til – realistisk at “spacewalke” i “free space”, konkret i en udbalanceret dragt under vand.

British Astronaut Tim Peake siger:

-Exploring space is something that motivates a lot of young people to enter careers in science and technology. This is a really exciting time because the new generation will have unprecedented opportunities to really fly into space. The Home Virtual Reality experience brings that opportunity even closer, in a very authentic and accessible way. I hope that having this chance to engage in such a realistic spacewalk experience will help inspire the next generation of scientists, engineers and explorers, slutter han.

“Home ““ A VR Spacewalk”, har i den forbindelse allerede vundet flere awards, herunder en Cannes Lion pris, ganske som at “oplevelsen” er blevet vist på et utal af film festivaler, rundt om i verden.

Som vi forstår det, er “Home ““ A VR Spacewalk” et BBC tiltag ( eller blot betalt af ) der nu bliver startskudet på BBCs VR initiativ, der – ser ud til – at skulle blive en fast størrelse, som eksisterende og nye kunder hos BBC kan bruge, som de vil.

Læs også  Dansk Dynasty serie

BBCs mand på området, Zillah Watson forklarer:

-Home is an extraordinary piece of content that enables viewers to get as close an experience as possible to what it must really be like to visit space. In the future, we”™ll be looking to use the lessons we”™ve learned in making fantastic pieces of content like this to develop even more impressive, immersive and inspiring experiences for audiences, slutter han.

Har du en god VR ide, kunne det tænkes at du skulle læse videre heromkring