Broen snart tilbage

Folk der er vilde med “Broen”/”Bron” kan godt begynde at glæde sig.

Sidste – helt sikkert – sidste sæson af denne serie, får nemlig snart premiere.

Datoen der er sat til den 1. januar og til bare otte episoder i alt, ser med andre ord ud til at komme til at sætte det endelige punktum for en serie der kan se tilbage på endog rigtigt flotte seertal.

Så er du til Henrik Sabroe og Saga Norén og den der Porsche, er det tid til at du går i fuld vinterhi, frem til denne dansk-svenske krimiserie får sin premiere lige om snart.

porche-2.jpgHandlingen, behøves vi vist ikke komme ind på.

Sikkert er det dog at serien springer hele to år frem i tid.

Her bliver en kvinde “brutalt myrdet ved broovergangen Peberholm mellem Danmark og Sverige”.

Og da det hurtigt viser sig at ofret er Margrethe Thormod, der er direktør for Udlændingestyrelsen, er det – oplagt – at der ( i dette mord ) ( måske ) “gemmer sig en skandale i forbindelse med en udvisningssag, som Margrethe var involveret i op til mordet”.

Derfor begynder Henrik Sabroe sammen med Jonas Mandrup, “at udrede det makabre mord”.

Det er dog meget svært, nu hvor hans “kollega og nære ven Saga Norén”, ikke er med.

Læs også  Producentforeningen er pænt uenige

Han tager dog tit hen og besøger hende, og beder om “hendes hjælp i sagen om mordet på Margrethe Thormod”.

kone2.jpgHun mener dog ikke at hun kan hjælpe, da “hun ikke længere er politibetjent”.

En detalje hun også mener er relevant i forhold til “sagen om Henriks to savnede børn”.

Her vil hun “ikke længere vil hjælpe ham i eftersøgningen”, og “Henrik er tæt på at opgive håbet”.

Det er med andre ord blevet tid til absolut sidste sæson af “Broen”/”Bron” der nu hedder “IIII”

Der vel burde være IV, hvorfor vi alle må til at lede efter den dybere betydning i denne fortolkning af romertal.

Uanset dette, lover DR at “Saga og Henrik på et personligt plan” får sat deres “specielle relation på en hård prøve”, nu hvor “hændelser fra fortiden endnu en gang vil dukke op”, og “når serien ender, er intet længere det samme for de to”.

Vil du vide hvad det betyder, må du kigge med den 1. januar.

DR er dog så venlige først at sende serien om aftenen, så folk med tømmermænd efter nytårs aften kan bruge dagen på at se skihop/skvat og så ellers vågne op når Saga og Henrik går på.

Rollelisten er i den forbindelse blevet udvidet.

Læs også  TV2 er glade for medieforliget

Faste seere kan derfor se frem til både kendte og kendte ansigter.

Thure Lindhardt er som eksempel tilbage i rollen som Henrik Sabroe, mens “den svenske særegne kriminalbetjent Saga Norén” fortsat spilles af Sofia Helin.

nogle1-2.jpgAf andre medvirkende kan nævnes Mikael Birkkjær, Sarah Boberg, Julie Carlsen, Lars Ranthe, Thomas W. Gabrielsson, Elliott Hove, Fanny Leander Bornedal, Charlotte Fich, Sandra Yi Sencindiver og Patricia Schumann.

Som du har gættet, er handlingen lagt på locationer der er tæt på hovedstaden, da filmholden jo skal hjem og hente børn der ved 4 tiden.

Så handlingen udspiller sig – ganske som tidligere – “i grænselandet mellem København og Malmø”, der er “forbundet af Øresundsbroen”.

Hovedforfatterne er Camilla Ahlgren og Hans Rosenfeldt, der samnen med instruktør Rumle Hammerich og konceptuerende instruktør Henrik Georgsson har realiseret denne sidste sæson.

Bo Ehrhardt fra Nimbus Film har produceret sammen med Anders Landstöm fra Filmlance International i Sverige, i samarbejde med SVT og DR.

Pil Gundelach Brandstrup, der er kanalchef for DR1, er glad for og stolt.

Hun siger:

-Serien udvikler sig for hver sæson, og i denne fjerde og sidste sæson får vi på fornem vis samlet trådene og får en forløsning og afslutning på tre sæsoners højspændt drama. Der bliver stiller skarpt på identitet, hvor vi blandt andet kommer tættere på Sagas og Henriks karakterer og udfordringer, og bliver klogere på, hvem de er. “Broen” er efter min mening fremragende drama, og vi er i DR stolte af at være en del af det nordiske samarbejde, som har skabt serien. Med de nu fire sæsoner af “Broen” er vi med til at skabe en fælles fortælling på tværs af Øresund – en fortælling som jeg glæder mig til igen skal samle både svenskerne og danskerne, slutter hun.

Læs også  DR ser tilbage på 20017

“Broen/Bron” er blevet solgt til 188 lande, suppleret af hele to remakes, “The Tunnel” (UK/Frankrig) , og “The Bridge” (USA og Mexico).

Her på falderebet skulle en 3. version, være på vej.

Denne kommer til at hedde “Ðост” og handler om forholdet mellem Rusland og Estland.

“Broen”/”Bron” har blandt andet modtaget en “Golden Nymph” på “Festival de Télévision de Monte-Carlo” og “Kristallen-prisen”™ for” for “Årets TV-drama”.

Slutteligt har serien også fået hele to priser ved “The Internationale Drama Award”, samt prisen som “Årets bedste europæiske tv-dramaserie eller ““føljeton” og “The International TV Dagger Award”.