Mere HDR 4K i dit TV

Apple og Amazon Prime er blevet lidt bedre venner.

Så gode venner at det nu – fra engang i løbet af idag – er muligt at se Amazon Prime på dit Apple TV.

Konkret deres nyeste generation og – vist nok/måske – på den forrige også, der begge kan håndtere 4K TV opløsninger.

Som vi forstår det, er det dog kun den nyeste generation der kan vise HDR.

Igen.

appshente.jpgHvem har brug for ægte 4K og HDR, når der findes lokale broadcastere der opskallerer udemærket SD i 4:3 til 720P, der efterfølgende opskalleres til 1080i som en distributør valgte at gøre det i denne uge.

Dem der har, har – formodentligt – allerede nu investeret i forskellige former for Apple TV gear, og et 4K HDR TV, der – hvis det står i et af de +100 lande ( herunder her i landet ) – hvor det fra idag er muligt at hente Amazon Prime Video app”™en. Kan de fra idag glæde sig over at det ikke koster ekstra at se 4K HDR indhold hos denne streamer.

Amazon Prime følger tiltaget op med en række nye “tjenester”, herunder egentligt distribution af TV kanaler, der indtil videre “kun” er i England, Tyskland, Østrig og i USA, kvor kunderne kan købe adgang til op til ( cirka ) 95 TV kanaler via deres Apple TV.

Læs også  DPAs Core tanker

En af gangen.

I USA er det op til 140 TV kanaler, der ligeledes kan tilkøbes en af gangen.

Præcist den valgfrihed der ikke tilbydes her i landet, da det jo ville være en elendig forretning for de lokale distributører og TV stationer.

Fra tordag den 7. december ( idag ) kan kunder ( muligvis kun amerikanere, måske hele verden ) ydermere se “Thursday Night Football live”, der er noget nær ugens største sportsbegivenhed i USA, på deres Apple TV i herlig 4K. ( som vi forstår det, det samme som Facebook har planlagt, red.)

Som vi forstår det, bliver der ikke produceret i HDR, endnu.

mereama.jpgMen da det skulle være tæt på, er det pænt sikkert at Apple TV ender med at blive den første platform der kommer til at distribuere “Thursday Night Football live”, i 4K HDR.

Dog med det forbehold at Amazons egen “fire TV” ( The Fire TV med 4K Ultra HD og Alexa Voice Remote) allerede nu kan vise Amazons bagkatalog af 4K HDR indhold.

Indhold der inkluderer en række TV serier og film der er optaget i 4K HDR, og som allerede er en integreret del af deres “abo katalog”.

Mark Eamer, VP of Prime Video siger:

-There is nothing that excites us more than delighting our customers, and we are thrilled for them to stream Prime Video on Apple TV, starter han og fortsætter.

Læs også  Rotolight vil også være større

-The app arrives just in time for the highly anticipated new season of The Grand Tour, which launches on 8th December, and Prime Video members streaming on the Apple TV 4K will have the exceptional viewing experience of 4K HDR, slutter han.

Det er reelt ikke en overraskelse at appen til Apple TV kommer nu.

Stadig.

Folk der har investeret i et abo fordi de gerne vil se “The Grand Tour” i 4K HDR, må være pænt tilfredse med deres “investering” i dag.

firetv.jpgAf andet nyt indhold der er Amazon Original Movie og Prime Original ( serier ) er “The Marvelous Mrs. Maisel”, “The Tick” og en kommende “Jean-Claude Van Johnson” serie.

Gæt selv hvem der har den ledende rolle, eller se med fra den 15 december.

Apple følger op på den udvikling med at frigive for 1 milliard dollars TV serier i 2018, hvilket kunne resultere i en potentiel heftig udvikling på stream markedet, da det nu – stort set – er muligt at modtage alle streamtjenester på en enkelt platform, der “minder om” en TV boks.

Her lige et par heldige Amazon Prime serier.

Apple har ikke rigtigt været ude med noget promo for deres 2018 serier, endnu.