Hvis du skulle være i tvivl om udviklingen

Endnu en dag, og endnu et “win” for en streamer.

Eller rettere.

Apples TV, er jo ikke en egentlig “streamer”, men derimod den platform rigtigt mange ser ud til at satse på at streame fra.

Selv om at det virker lidt “forkert” kan man dog godt påstå at Apples nyeste TV er en slags “uafhængig stream platform”, hvilket naturligvis ikke er korrekt, da Apple selv jo er på vej med TV serie indhold for noget der minder om 7 milliarder danske kroner i 2018.

bbc-5.jpgIgen.

Kigges der på de lokale markeder, er Apple ikke en del af hverken den ene eller den anden koncern.

Og netop derfor ser det ud til at stadig flere broadcastere satser endog hårdt på netop Apples TV platform.

Som vi læser det, er broadcasterne ydermere så smarte at de – ikke i starten men snart – tilbyder kvaliteter ( sådan lidt eksklusivt ) der kun kan findes på netop det nyeste Apple TV.

Forvent derfor BBCs iPlayer – i en nær fremtid – tilbyder alt fra VR til 4K HDR, eller – måske mere realistisk – HLG, som de ser ud til at være specielt vilde med i England.

itv-2.jpgNyheden om at BBC også tilbyder at deres app kommer over på Apples platform, kommer i forbindelse med opdateringen 4.35.0, der giver “support for the new Apple TV app” på “devices running iOS 11.2 and above”.

Læs også  1,2 millioner husstande uden TV

Uden at være helt sikkert skiller den forrige Apple TV model og den nye lige deromkring, hvilket – reelt – betyder at dem der vil se BBC på iPlayer, på et Apple TV er nødt itl både at investere i den nyeste hardware, og samtidig – måske/snart – kan forvente en fremtid hvor deres BBC bliver et HLG måske endda i 4K UHD, signal.

BBCs tilstedeværelse på Apple TV, kommer dagen efter at Amazon Prime gjorde deres entre, reelt med anden sæson af “Top Gear”, der jo er et tidligere BBC format, der nu bor hos Amazon i stedet.

my5i1.jpgNaturligvis i 4K HDR.

BBC bliver dog ikke alene på Apple”™s TV platform.

Channel 5 ( My5 app ) lovede at de også ville være til at finde på Apple TV i sidste uge ( den skulle være der nu, red. ), ganske som ITV tirsdag lovede at de vil være til at finde på denne platform, i en nær fremtid.

Deres “kanal pakke” hedder “ITV Hub”, og det er denne der “snart kommer”.

Amazon Prime Video landede på Apple TV onsdag, og tilbyder – i England – at den enkelte kunde kan tilkøbe op imod 70 kanaler, en af gangen, hvilket ser ud til at have fået de lokale broadcastere til at kaste sig ind i kampen, og selv tilbyde deres egne TV kanaler.

Læs også  Ikke alle tror på Disney Plus

Den store taber ser dermed ud til at blive kabel TV udbyderene, der får stadig sværere ved at tjene penge på et produkt, der er billigere og “lettere at have med at gøre” hos konkurrenter som Amazon Prime Video, der end ikke behøves at forholde sig til distribution ( adgang via Internet ) da det jo er kundernes problem.

Til gengæld kan Amazon Prime Video uden problemer tilbyde kanalerne i hvilket som helst kvalitet, da det heller ikke er deres problem hvor mange GB den enkelte kunde flytter i timen.

En bonus information er at kunder der ser HD i den højeste kvalitet streamer 6-7GB i timen, når de ser Amazon, der dermed har den højeste “kvalitet” hvis der kun måles på båndbredde.

skib.jpgDeres 4K HDR signaler, fylder “væsentligt mere, dog ikke fire gange så meget” ( Quad HD ).

Tilbage på Apple TV platformen, tyder stadig mere på at forbrugerne nu snart an hente hvad de vil til denne platform, der på meget kort tid begynder at blive netop den Hub, mange kunne tænkes at lede efter.

For eksempel som alternativ til den kabel TV udbyder, de bruger idag, og fyrer i forbindelse med at de overgår til en “egentligt stream platform”.

Herhjemme har det længe været muligt at se både DR og TV2 på Apple TV.

Læs også  Kom ind i kampen TV

Der er dog intet eksklusivt indhold der udelukkende findes på denne platform hos hverken DR eller TV2. Det er som vi forstår det tilfældet hos både BBC, ITV og Channel 5.