Tænk også på de unge siger DUF

Producentforeningen har kigget lige derhen hvor det rent faktisk er vigtigt hvordan fremtiden ser ud for medierne.

Nemlig hos de unge, som de har spurgt: hvad er det i efterspørger?
_
duf.jpgOg ikke overraskende er de unge, i dette tilfælde i følge Kasper Sand Kjær, der er der formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, ikke særligt meget i tvivl.

Han skriver blandt andet, – i et debatindlæg i jp.dk – at “Danske unge er nogle af de mest vidende og kritiske i verden, når det kommer til politik og samfundsforhold”.

Og at det blandt andet hænger sammen med at de unge generelt er “oplyste borgere”, der på et tidspunkt bliver voksne.

Han mener at specielt “DR er internationalt anerkendt for at lave kvalitetsindhold til børn, der på både vedkommende, væsentlig og lærerig vis kan formidle indhold til målgruppen”, hvorfor han – og potentielt – en masse andre unge, ville være ærgerlige over at DR bliver skamskudt i det næste medieforlig.

Konkret, ser Kasper Sand Kjær dog allerede ud til at mene at DR er ude i problemer.

Han skriver således: “Der bliver ikke i tilstrækkelig grad produceret indhold, der seriøst forholder sig til unges liv og problemer ““ når det forsøges, rammes målgruppen sjældent”. hvilket han ser som et problem.

Detaljen er jo bare at problemerne ser ud til at være der, allerede før DR – potentielt – bliver frataget 25 procent af budgettet, samtidig med at de ryger på finansloven.

Læs også  DR medie rapport ude

Som han videre skriver det, håber han på at DR for fremtiden vil “formidle seriøst samfundsstof til unge, uden det skal decimeres til ren underholdning og platte jokes”, hvilket – man kunne være bange for – at han – til dels – mener at DR har gjort.

Dansk Ungdoms Fællesråd mener ydermere at (DR ) i øjeblikket ikke giver unge den mediemæssige platform og opmærksomhed, som de fortjener.

Han fortsætter:

-Vi mener, at en løsning på den udfordring kunne være at afsætte ekstra midler til produktion målrettet unge, styrke det generelle krav om formidling til unge og gøre det muligt at producere og distribuere indhold til unge mere bredt end i dag, starter han og fortsætter.

-En public service-indsats målrettet unge kan sikre et eksperimenterende og nyt produktionsmiljø, hvor det i højere grad lykkes at inddrage og høre unge mediebrugere, forklarer han videre i hans debatindlæg i jp.dk.

-Public service er ikke kun en opgave for Danmarks Radio, men en vigtig del af demokratiet. Og den opgave skal både DR, private og unge selv være med til at løfte, slutter han.

Dermed ser det ud til at Dansk Ungdoms Fællesråd og politikernes udmeldinger er endog overordentligt langt fra hinanden, bedst understreget af at DR jo er på vej til at nedlægge alle deres unge TV kanaler, og enten helt droppe indhold til de unge, eller – i bedste fald – gemme det langt væk på det ofte omtalte Internet.

Læs også  TV distributørerne dropper snart TV

Et sted, hvor der som bekendt findes andet “indhold” end det som DR er på vej til at gemme derovre ( uanset udfaldet af det kommende medieforlig, red )

Du kan læse mere om Dansk Ungdoms Fællesråd her